Konya'daki cinayetin sanığı kendini savundu: 'Ambulansı çağırıp yardımcı olmaya çalıştım'

Konya'da koyun çaldığı iddiasıyla bir kişiyi öldüren, iki kişiyi yaralayan 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Konya'daki cinayetin sanığı kendini savundu: 'Ambulansı çağırıp yardımcı olmaya çalıştım'

8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah K. ve Tahsin K, tutuksuz sanıklar Recep Ö, Dursun Ç. ve Ahmet B. ile taraf avukatları katıldı.

Abdullah K, savunmasında, olaydan önce küçükbaş hayvanlarının bulunduğu ahıra hırsızların dadanması üzerine ahırda geceleri nöbet tutmaya başladıklarını söyledi.

Ayrı zamanlarda 12 koyununun çalındığını öne süren sanık, şunları kaydetti:

"Olaydan 2 gün önce de yine hırsızlar ahırımdan koyun çalmıştı. Ben de kamera kayıtlarını izlediğimde 34 plakalı bir araçla hırsızlığın gerçekleştirildiğini gördüm, jandarmaya şikayette bulundum. Olay günü köylülerle nöbet tuttuk. Sabah saat 05.30 gibi herkes evine dağılmıştı. Ben de ahırın önünde sigara içiyordum. Bir anda aynı araç ahırın ön kısmına geldi. Araçtan inmişlerdi ki beni görünce hemen araca binip hareket ettiler. Ben de hırsızları jandarmaya teslim etmek için, aracın tekerlerine doğru silahımla 4 el ateş ettim."

Bu olaydan sonra takip ettiği aracın yaklaşık 300 metre daha gittikten sonra durduğunu söyleyen sanık, "Aracımdan silahımı alıp aşağı indim. Yanlarına gittiğimde 3 şahsın da yaralı olduğunu gördüm. Jandarmayı ve ambulansı aradım. Öldürme kastım olsaydı ambulansı aramak yerine silahımda kalan kurşunlarla şahıslara ateş edip öldürebilirdim. Ben ambulansı çağırıp yardımcı olmaya çalıştım. Niyetim öldürmek değil korkutmak ve yakalatmaktı." dedi.

Sanık, babası Tahsin K. ve diğer sanıkların, olay anında orada bulunmadığını ve olayla bir ilgilerinin olmadığını öne sürdü.

Sanık Tahsin K. de hakkındaki suçlamaları reddetti.

Müşteki Emre A. ise olay günü maktul Emre U. ve Ömer A. ile araçla gezdiklerini, söz konusu mahalleye geldiklerinde bir çıkmaz sokakta seyir halindeyken içinde bulundukları araca ateş açıldığını iddia etti.

Emre A, olay yerine hırsızlık için gitmediklerini, araçlarında bulunan kar maskesi eldiven ve hayvan dışkısı kalıntılarından haberdar olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Abdullah ve Tahsin K’nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İddiaya göre, 13 Şubat 2019'da merkez Selçuklu ilçesi Akpınar Mahallesi'nde, 1 buçuk ay içinde 13 koyunu çalınan Abdullah K. (27), babası Tahsin K. ve kendisine ait ahırda nöbet tuttuğu sırada, şüphelendiği 34 LV 4161 plakalı otomobilin geldiğini görüp, dışarı çıkmış, kendisini fark edip hızla otomobile geri binen şahısların arkasından ateş açmıştı. 

Hızla giden otomobil yaklaşık 200 metre ileride şarampole devrilmiş, olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri sürücü Emre U'yu (28) bacaklarından, Emre A'yı (22) vücudunun çeşitli yerlerinden, Ömer A'yı (28) da gözünden vurulmuş halde bulmuştu.

Emre U, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen olay yerinde yaşamını yitirmiş, yaralılar ise hstaneye kaldırılmıştı.

Olaya ilişkin soruşturma yürüten jandarma ekipleri, şüpheli Abdullah K. ve babası Tahsin K. ile Recep Ö, Dursun Ç. ve Ahmet B'yi gözaltına almış, baba ve oğul çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.