Konya’daki cinayetle ilgili Adalet Bakanı Gül’den açıklama!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Konya’da Özgür Duran’ı (32) birlikte yaşadığı Ayşe D. (35) ile tartışırken engellemek istediği sırada çıkan arbedede kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Ş. ile ilgili konuştu. Bakan Gül, "Soruşturmanın tamamlanmasını bekleyeceğiz. Hepsi yargılama aşamasında ortaya çıkacak" dedi.

Adalet Bakanı Gül, Hakimevi'nde düzenlenen Hakim ve Savcı Yardımcılığı Çalıştayı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kadir Ş'nin, Konya’daki parkta birlikte yaşadığı kadın ile tartışan kişiyi engellemek isterken bıçakla öldürmesine ilişkin bir soru üzerine Gül, hakim ve savcıya görevlerini yapmaları için zaman tanımak gerektiğini, olayın çok yeni olduğunu dile getirdi.  

Savcının verileri topladığına ve soruşturmayı sürdürdüğüne işaret eden Gül, bu soruşturma neticesinde bir karara varılacağını söyledi.

Bakan Gül, savcılık makamının kişinin sadece aleyhine verileri toplayan bir soruşturma yapmadığını, kişinin lehine olan verileri de toplayarak soruşturmayı tamamlayacağını belirterek, "Kimse (Kadir suçludur) diyemez. Ama ortada bir ceset var, cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır, bir haksız tahrik midir ya da başka bir durum mu var? Bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra çıkacak." diye konuştu.

Hakim ve savcıların veriler çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklarını dile getiren Gül, herkesin soruşturmanın sonucunu beklemesi gerektiğini vurguladı. 

Tutuklu kişinin mahkum olarak değerlendirilemeyeceğini, tutukluluğun bir tedbir olduğunu anlatan Gül, "Tutuklu oldu diye (mahkum oldu, suçludur) demek doğru değildir. Salıverildi, serbest bırakıldı diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında hakim ve savcının vereceği kararla çıkacaktır. Dolayısıyla bu sonucu bekleyeceğiz." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.