Konya’daki fuhuş operasyonunda yeni detay: Katalog yapıp, müşterilere göndermişler!

Konya merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü kadın 12 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, kadınların fotoğraflarıyla hazırladıkları katalogları, müşterilerine gönderdikleri, ayrıca 'Apartmanda elektrik var' ve 'Apartmanda elektrik yok' şifrelerini kullandıkları iddia edildi.

Konya’daki fuhuş operasyonunda yeni detay: Katalog yapıp, müşterilere göndermişler!

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladıkları öne sürülen çeteye yönelik çalışma başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından da Salı günü, Konya, Antalya ve Çankırı'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda biri yabancı uyruklu 3'ü kadın 12 şüpheli gözaltına alındı. 

KADINLARIN FOTOĞRAFLARINDAN KATALOG YAPMIŞLAR!

Yürütülen soruşturmada müşterilere, 'Apartmanda elektrik var' ya da 'Apartmanda elektrik yok' şifreleriyle fuhuş için kadın olup olmadığının bildirildiği, kadınların fotoğraflarından hazırlanan katalogların da müşterilere gönderildiği belirlendi. Şüphelilerin cep telefonlarında da kadınların fotoğrafları ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Türkiye'ye iş bulmak için gelen yabancı uyruklu kadınları iş vaadiyle kandırıp, pasaportlarına el koyarak fuhşa zorladıkları öne sürülen 12 şüpheli, sorgularının ardından 'Fuhşa yer temin etmek ve sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

 

8 TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

1'i yabancı uyruklu 2'si kadın 8 kişi sevk edildikleri adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 1'i kadın 4 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

ŞÜPHELİ KADININ KOCASI AYNI SUÇTAN DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞ

Şüpheli kadınlardan C.K'nın eşi S.O'nun daha önce yapılan bir fuhuş operasyonunda gözaltına alınıp tutuklandığı ortaya çıktı.

Operasyonda kurtarılan 25 kadının ise sınır dışı edildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.