Konya’daki kadın cinayeti zanlısı adliyeye sevk edildi, tutuklandı.

Konya'da 5 çocuğunun annesini öldürdüğü iddiasıyla aranan ve olayın üzerinden 24 saat geçmeden polis ekiplerince yakalanan şüpheli, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Cinayeti çevresinin baskısı üzerine işlediğini söylediği öne sürülen zanlı, gazetecilerin "Neden öldürdünüz?" sorusuna, ''Namusumu temizledim. Beni aldattı. Pişmanım" diye yanıt verdi.

Konya’daki kadın cinayeti zanlısı adliyeye sevk edildi, tutuklandı.

Olay dün sabah saatlerinde merkez Meram ilçesi Sahibata Mahallesi Balıklı Çeşme Sokak'ta yaşanmış, yangın çıkartılan evdeki Birsen M, av tüfeğiyle vurulmuştu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Birsen M, hayatını kaybetmiş, polis olayla ilgili olarak Birsen M’nin eşi Ali M’nin peşine düşmüştü. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın üzerinden 24 saat geçmeden zanlıyı Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesinde gizlendiği evde yakalamıştı. 

2017 yılında 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırılan Ali M’nin, geçtiğimiz temmuz ayında Afyorkarahisar Bolvadin Açık Cezaevi'ne nakledildiği, hakkında Niğde Açık Cezaevi'ne nakil kararı verilince 2 gün yol izni verilerek, Niğde'deki cezaevine gidip teslim olması istenildiği sırada Konya'ya geldiği tespit edildi.   

- PENCEREYE TIRMANIP İÇERİYE BENZİN DÖKMÜŞ

İddiaya göre; ailesinin yaşadığı Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'ndeki eve gelen Ali M, kendisine ait ruhsatsız tüfeği alıp, taksiyle 30 yıllık eşi Birsen M’nin birlikte yaşadığı B.D.'nin evine gitti. Taksiyi eve 300 metre kala durduran zanlı, birinci kattaki dairenin arka penceresine tırmandı. Ardından da pet şişe içerisindeki benzini eve döküp, ateşe verdi.

- ADAM KAÇINCA VURAMAMIŞ

Evde yangın başlarken Ali M, binanın giriş katında eşi ile B.D'nin dışarı çıkmasını bekledi. Dışarıya ilk olarak, B.D'nin 9 ve 13 yaşlarındaki 2 çocuğu çıktı. Çocuklara ateş etmeyen zanlı, daha sonra dışarıya koşan Birsen M'yi tüfekle sırtından vurdu. Arkadan gelen B.D. ise silah sesleri üzerine eve döndü. 

Ali M, geldiği taksiye binerek, olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Birsen M, ambulansla götürüldüğü Konya Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

- 4 AYDIR BİRLİKTE YAŞIYORLARMIŞ

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin ifadesine başvurduğu B.D,  Birsen M. ile daha önceden ilişkisi olduğunu, son 4 aydır da birlikte yaşadıklarını anlatarak, ''Yangın çıkınca dışarı çıktık. Birsen öndeydi ve silah sesi geldi. Birsen vurulup, yere düşünce ben tekrar eve döndüm'' dedi.

Evi ateşe verdikten sonra düştüğü öğrenilen Ali M, kaburgalarındaki çatlak nedeniyle hastanede tedavi edildi. 

- SOSYAL MEDYADA FOTOĞRAFLARINI GÖRMÜŞ

Polisteki sorgusunda eşinin kendisini aldattığını öğrendiğini, B.D.'nin sosyal medya hesaplarında da eşiyle çekilmiş fotoğrafları gördüğünü belirten Ali M, "Cezaevinden çıktıktan sonra Konya'ya geldim. Eşimin B. ile olan ilişkisini öğrendim. B.'nin sosyal medya hesaplarında eşimle yakınlaşmış fotoğraflarını ve uygunsuz yazılmış cümlelerini gördüm. Çevrem de bu konuda bana baskı yapıyordu. Bir bidona benzin koyup, tüfekle birlikte B.'nin evine gittim. Cama tırmanarak içeri benzin döküp, evi ateşe verdim. Kapının önüne çıkmalarını bekledim. Birsen çıkınca da ateş ettim. Geldiğim taksiye binerek olay yerinden uzaklaştım."dedi. 

- "PİŞMANIM"

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ali M, gazetecilerin "Eşinizi neden öldürdünüz?" sorusuna, ''Namusumu temizledim. Beni aldattı. Pişmanım." dedi.

Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 

Bu arada Ali M'nin eşinin isminin baş harfini koluna dövme olarak yaptırdığı görüldü. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.