Konya’daki kadınların cinayetle biten kavgasında tutuklanan zanlının ifadesi ortaya çıktı!

Konya’nın Seydişehir ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşinin birlikte yaşadığı Aynur Süngülü'yü (37) tabanca ile vurarak öldürdüğü iddiasıyla aranan ve dün gece Kocaeli’de yakalanan Özlem K. (43), polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Özlem K’nin, ifadesinde çarpıcı iddialar var: “Kocanı elinden aldım diye mesaj attı. Sen kadın olsan bırakmazdı dedi. Eşim daha önce de başka bir kadınla birlikte yaşadı hatta bir çocuğu oldu.” İşte ayrıntılar…

Konya’daki kadınların cinayetle biten kavgasında tutuklanan zanlının ifadesi ortaya çıktı!

Olay, cuma akşamı ilçeye bağlı Hacıseyitali Mahallesi 153065 Sokak'taki apartmanda meydana gelmişti.  

İddiaya göre; 5 çocuk annesi Özlem K, İstanbul’dan, boşanma aşamasındaki eşi Tufan K’nin birlikte yaşadığı Aynur Süngülü'nün evine geldi. 

Özlem K’ye kapıyı Süngülü'nün kızı açtı. 

Eve giren Özlem K, tartışma sonrası yanında getirdiği tabanca ile Süngülü'ye 4 el ateş etti. 

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası Aynur Süngülü'nün öldüğünü tespit etti. 

Süngülü'nün cansız bedeni olay yeri incelemelerinin ardından otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Aynur Süngülü'nün cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi, ilçeye bağlı Taraşcı Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TAKSİYLE OTOGARA GİTMİŞ

Polis, olay sonrası ticari taksiye binerek olay yerinden kaçan Özlem K’yi yakalamak için çalışma başlattı. Polis, yaptığı çalışmada Özlem K'nin Konya kent merkezi yönüne gittiğini tespit etti. Polis, Özlem K'nin Konya Otogarı'na geldiğini belirleyerek, taksiciye ulaştı. Taksici ifadesinde, kadının aracına bindikten sonra otogara gitmek istediğini ve ve kendisini otogara bıraktığını söyledi.

CİNAYETTEN SONRA ESKİŞEHİR'E GİTMİŞ

Çalışmalarını derinleştiren Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı güvenlik çalışmaları sonrası Özlem K'nin otogardan otobüse binmediğini, otogarın etrafında tur attıktan sonra ara sokaklara girdiğini belirledi. Bunun üzerine ekipler, cinayet zanlısı kadının yine bir taksiye binerek Konya dışına çıkabileceği ihtimali üzerinde durdu. Polis, gece şehir dışına çıkan taksileri incelemeye aldı. Polis, kısa süre sonra Özlem K'nin bindiği taksinin plakasına ve taksiciye ulaştı. Polis, taksicinin Özlem K’yi Konya otogarı civarındaki bir marketinin önünden alıp Eskişehir'e götürdüğünü öğrendi. Özlem K'nin taksiciye eşinden ayrı olduğunu, çocuklarına kendisinin baktığını anlattığı da öğrenildi.

KOCAELİ'DE YAKALANDI

Polis, Özlem K'nin Kocaeli'nde yaşayan ağabeyinin ve eşinin akrabalarına gidebileceği ihtimali üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçti. Kent merkezinden farklı adreslere yapılan baskınlarda şüpheli Özlem K, Kocaeli'de, eşinin ağabeyinin evinde saklanırken yakalandı. Özlem K’yi Eskişehir'den eşinin yeğeni Damla T. ve bir yakınının almaya gittiği öğrenildi. 

 'SANA DA SIRA GELECEK' PAYLAŞIMI

Özlem K'nin cinayetten hemen sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, eşinin ayakkabısının üzerine ayağıyla basarak, 'Sana da sıra gelecek' notunu düştüğü görüldü. Zanlının, bu paylaşımdan hemen sonra ise 'Ben bir tek seni sevdim. Kızlarına bak dedim. Canlarım sizleri çok seviyorum' notunu paylaştığı belirlendi. Özlem K'nin boşanma aşamasındaki eşi Tufan K’yi evde bulamadığı, iş için şehir dışında olduğu belirtildi. 

Kocaeli'de gözaltına alınan Özlem K, Cinayet Büro ekipleri tarafından Konya'ya getirildi. 

Özlem K, ilk ifadesinde, eşinin kendisini terk ettiğini, boşanma aşamasında olduklarını, Aynur ile ilişkisi olduğunu öğrenince, boşanma sürecini yavaşlattığı, eşinin bu nedenle kendisine cephe alıp, hastalanan çocuklarıyla bile ilgilenmediğini söylediği öğrenildi. Konya'ya getirilen Özlem K, soruşturmayı yürüten Seydişehir polisine teslim edildi.

 

'KOCANI ELİNDEN ALDIM' MESAJI İDDİASI  

Özlem K, polisteki sorgusunun ardından Seydişehir’de adliyeye sevk edildi. 

Zanlının ifadesinde, Aynur Süngülü'nün sürekli kendisini tahrik eden mesajlar gönderdiğini öne sürdüğü öğrenildi. 

Özlem K’nin, ''Eşim, Aynur Süngülü ile birlikte yaşamaya başladıktan sonra Aynur bana sürekli cep telefonuma veya sosyal paylaşım sitesinden 'Kocanı elinden aldım. Sen kadın mısın? Sen kadın olsan, seni bırakmazdı?' şeklinde mesajlar atıyordu. Mesajların yanı sıra eşimin aldığı bilezik veya diğer hediyeleri sürekli tahrik amaçlı gönderiyordu. Birçok kez uyarmama rağmen tahrik edici davranışlarını sürdürdü. Ben de uyarmak için eve gelmiştim. Öldürme niyetim yoktu. Biran da tabancayı çıkarıp ateş ettim'' dediği bildirildi.

Özlem K’nin ifadesinde ayrıca, ''Eşim daha önce de başka bir kadınla birlikte yaşadı hatta bir çocuğu oldu. O kadın böyle bir şey yapmazdı'' şeklinde konuştuğu öğrenildi.

SİLAH TUTUKLUK YAPMIŞ

Zanlının olayda kullandığı, kaçarken bir evin bahçesinde attığı tabanca ise polis tarafından bulundu. 

Polis, yaptığı incelemede ateşlenen tabancanın daha sonra tutukluk yaptığını belirledi.

TUTUKLANDI

Savcılıkta ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Özlem K, nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.