Konya'daki 'kasten öldürmeye teşebbüs' davasında sanıklar kendilerini savundu

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir vatandaşın ikamet ettiği evin bahçesinin üzerinden ateş eden 2 tutuklu sanığın “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasından yargılanmasına devam edildi.

Konya'daki 'kasten öldürmeye teşebbüs' davasında sanıklar kendilerini savundu

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Sabri A. ile Sami K. ve taraf avukatları katıldı.

Müşteki İskender D'nin avukatı Kazım Turan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan gelen raporu incelemek için süre talep etti.

Turan, suç vasfının değişmeyeceğini öngördüğünü belirterek, "Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Sanıklar iddia ettikleri gibi korkutma amacıyla değil, öldürme amacıyla hareket etmişlerdir. Bu durum güvenlik kameralarınca da kaydedilmiştir. Müvekkil bahçe duvarından ateş edenleri görünce kendini koruma amacıyla tedbiren eline silah almış, sanıklar ise silahı görünce olay yerinden kaçmıştır." diye konuştu.

Sanık Mustafa Sabri A'nın avukatı Mehmet Tuğrul Özcan ise olayın İskender D'nin kurgusu olduğunu, müvekkilinin öldürme kastıyla hareket etmediğini savundu.

Karakolda yapılan ilk değerlendirmede "silahla tehdit ve mala zarar verme" suçlamaları üzerinde durulduğunu belirten Özcan, "Müvekkilin ateş etmesinden yalnızca bir dakika sonra, İskender D'nin silahsız bir şekilde caddede yürüdüğü görülüyor. İskender D. de sanıkların kendisini öldürme kastıyla hareket etmediklerinin farkında." ifadesini kullandı.

Sanık Sami K'nin avukatı da müvekkilinin üzerine atılı suçu işlemediğini ileri sürerek, tahliyesini istedi.

Sanık Mustafa Sabri A, "Olay nedeniyle pişmanım. Öldürmek gibi bir kastım yoktu. Duvarın arkasından araca doğru ateş ettim. Müştekiyi görmüyorduk bile. Ayrıca sadece 4 el ateş edip olay yerinden uzaklaştık. Öldürmek isteseydik bunu gerçekleştirebilirdik. Tahliyemi talep ediyorum." dedi. 

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. 

- Olay

Selçuklu ilçesinde ikamet eden İskender D, 16 Mayıs 2019'da evinin bahçesinin duvarlarının dışından kendisine doğru silahla ateş eden şüphelilerle ilgili polise başvurmuş, polis ekipleri kamera kayıtları ve olay yeri incelemelerinin ardından şüpheliler Sami K. ve Mustafa Sabri A'yı gözaltına almıştı.

Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmış, haklarında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açılmıştı. 

Olayla ilgili kamera kayıtlarında sanıkların, boylarından uzun olan bahçe duvarının üzerinden içeri doğru ateş etmeye çalıştıkları görülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.