Konya’daki kazada annesi ve kız kardeşini kaybeden sürücü konuştu

Konya’da geride bıraktığımız hafta yaşanan trafik kazasında annesi ve kız kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan sürücüsü Ali Yıldız, kaza raporunda kamyon şoförünün yüzde 100 kusurlu olduğunu söyledi. Yıldız, ''Annem 4 yıl süren tedaviyle kanseri yenmişti. Kız kardeşimin ise yaşları küçük 3 çocuğu öksüz kaldı. Kamyon şoföründen şikayetçi ve davacıyız'' dedi.

Konya’daki kazada annesi ve kız kardeşini kaybeden sürücü konuştu

Kaza, geçtiğimiz Perşembe günü saat 15.00 sıralarında, Karatay ilçesi Adana Çevre yolu Kumköprü Kavşağı'nda meydana gelmişti. 

Hasan İ. (60) yönetimindeki 42 DZ 664 plakalı hafriyat yüklü kamyon, Ali Yıldız yönetimindeki 42 NA 746 plakalı hafif ticari araca çarpmış, kazada Ali Yıldız yaralanırken yanında bulunan annesi Fatma Yıldız ve kardeşi Emine Pala hayatını kaybetmişti. 

Kaza anı ise güvenlik kameralarına yansımıştı.  

YARALI KURTULDU, KAZA ANINI ANLATTI 

Tedavisinin ardından hastaneden taburcu olan Ali Yıldız, kemoterapi tedavisi gören annesi Fatma Yıldız'ın ilaçlarını alıp, eve dönmek üzere yola çıktıklarını anlatarak, şunları söyledi:

''Annemin kemoterapisi sonrası eve dönüyorduk. Çevre yolunda kırmızı ışıkta durduk. Yeşil ışık yandı. Arka koltukta oturan kardeşim kamyonu gördüğünü söyledi. Gaza bastım ancak kamyon çarptı. Çarpmanın şiddetiyle aracım kendi çevresinde 3 kez döndü. Bilincim yerindeydi araçtan indim. Sol omzum ağrıyordu. Annem ve kardeşime baktım. Annem yerde yatıyordu. Kardeşim de arka koltukta sıkışmıştı. Sonra beni uzaklaştırdılar ambulansın gelmesini bekliyordum'' dedi.

“KAZA RAPORUNDA KAMYONUN KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİĞİ BELİRTİLDİ”  

Kaza raporunda kamyon şoförünün hatalı ve kırmızı ışık ihlali yaptığının belirtildiğini söyleyen Yıldız, ''Kaza raporunda yüzde 100 karşı taraf suçlu. Biz sürücü hakkında şikayetçi ve davacıyız. Trafik kaza raporunda da kırmızı ışık ihlali yapıp bize çaptığı yazıyor. Hız sınırı 90 kilometrenin üzerindeymiş, 100 kilometreye yakın olduğu söyleniyor. O yolda hız sınırı, büyük araçlar için 50, diğer araçlar için 70 kilometre. Ayrıca şoförün kaza yerine gelmeden de 3 kez daha ışık ihlali yaptığını belirtiliyor. Polis o ihlalleri de araştırıyor'' diye konuştu.  

Adaletin yerini bulmasını isteyen Yıldız, ''Adaletin tecelli etmesini istiyorum. Annem ve kız kardeşimi kaybettim. Maddi ve manevi ne varsa karşılanmasını istiyorum'' dedi.

"KANSERİ YENMİŞTİ" 

Yıldız, kazada hayatını kaybeden annesi Fatma Yıldız'ın kolon ve akciğer kanseri olduğunu belirterek, ''Annem 4 yıldır kolon ve akciğer kanseriydi. Yapılan tedavi sonucu kanseri yenmişti. Kemoterapisi sürüyordu. Kız kardeşimin ise 3 çocuğu var. Yaşları küçük, öksüz kaldılar'' şeklinde konuştu. 

İfadesinde sarı ışıkta geçtiğini öne süren kamyon şoförü Hasan İ, kazanın ardından sevk edildiği adliyede mahkemece 'taksirle yaralama ve öldürme' suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.