Konya’daki korkunç cinayete dair ayrıntılar! Cinayeti detaylarıyla anlatıp, suçu birbirlerinin üzerine attılar

Konya’nın Ilgın ilçesinde 15 gündür aranan Ali Yanar’ın, boğazı kesilip öldürüldükten sonra yakılıp cesedinin kuyuya atıldığı belirlendi. Polisin olayla ilgili gözaltına aldığı şüpheli her şeyi ayrıntılarıyla anlattı, ikisi de suçu birbirlerinin üzerine attı. İşte korkunç cinayete dair ayrıntılar…

Ilgın şehir merkezinde yaşayan 3 çocuk babası Ali Yanar'ın (38) eve gelmemesi üzerine ailesi tarafından 15 gün önce Ilgın İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulunuldu. Bunun üzerine soruşturma başlatan polis, bilgi sahibi olarak Yanar'ın görüştüğü kişilerin ifadesine başvurdu. Bu kişiler arasında bulunan Hasan M. (33) ve Kerim K. (31) ifadelerinde, Ali Yanar ile o akşam buluştuklarını, birlikte alkol aldıktan sonra Yanar'ın isteği üzerine bir arkadaşının evine bıraktıklarını daha sonra kendilerinin ava gittiğini söyledi.

- BÖLGE DİDİK DİDİK ARANDI

Ali Yanar'ın yaşadığı bölgede ve çevresinde; itfaiye, AFAD ve polis ekipleri tarafından detaylı arama çalışması yapıldı. Sualtı dalgıç ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarında Yanar'a ait herhangi bir ize rastlanmadı.

- DEVREYE CİNAYET POLİSLERİ GİRDİ

Ali Yanar'ın cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimalini değerlendiren Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri ilçeye giderek çalışma başlattı. Yanar'ın yakın çevresiyle de görüşen polisin şüphesi, daha önce de poliste uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak, kumar oynanmasına yer temin etmek gibi suçlardan suç kayıtları bulunan Hasan M. ve Kerim K. üzerinde yoğunlaştı.

- ÇELİŞKİLİ İFADE VERDİLER

İlçede çalışmalarını yoğunlaştıran polis,  kafe işletmecisi Kerim K'nin kafesinde kumar oynattığını, Ali Yanar'ın işlettiği tekel bayisine 2 adet elektronik kumar makinesi koyduğunu, ilk başlarda kazanılan parayı paylaştıklarını daha sonra ise Ali Yanar'ın kazanılan paradan pay vermediğini, bu nedenle de Yanar ile Kerim K. arasında problem yaşandığını tespit etti. Hasan M. ve Kerim K. ile görüşen polis, çelişkili ve tutarsız ifadeleri üzerine her iki şüpheliyi 29 Ekim’de gözaltına alarak Konya'ya getirdi.

- OTOMOBİLİNİN KIRIK FARI BULUNDU

Polis, şüphelilerin Ali Yanar ile alkol aldıklarını ileri sürdüğü ilçeye bağlı Tekeler köyündeki kullanılmayan bağ evinde de inceleme yaptı. Yapılan incelemede bağ evinin önünde kırık bir far parçası bulundu. Polis, far parçasının Hasan M'nin otomobilinin arka farına ait olduğunu tespit etti. Cinayet büro ekipleri, şüpheliler ile Yanar arasında bir arbedenin yaşandığını ortaya çıkardı.

- CİNAYETİ BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE ATTILAR

İki zanlı da polisteki sorgularında cinayeti birbirlerinin üzerine attı. Kerim K, ifadesinde, "Hasan, Ali'nin boğazını kesip öldürdü. Ali yerde can çekişiyordu. Niye öldürdün dediğimde, 'öldürmem gerekiyordu' diye cevap verdi. Daha sonra bana yardım et, şunu yakalım dedi. Yardım etmezsen seni de onun gibi öldürürüm dedi. Ağabeyimi arayıp, Hasan'ın aracının benzini bitti dedim. Ağabeyim benzin getirdi. Bir battaniyeye sarıp cesedi bagaja koyduk. Daha sonra Doğanhisar’da su kuyularının olduğu yere gittik. Cesedin üzerine benzin döküp ateşe verdik. Bir süre sonra su kuyusuna atıp oradan ayrıldık" dedi.

Hasan M. ise ifadesinde, "Kerim, çöplük mevkisine gittiğimizde Ali ile kavga etti. Ali'ye kafa atıp dişini kırdı. Daha sonra Kerim'lerin yaylasına gittik. Kerim, Ali'nin boğazını kesip öldürdü. Daha sonra cesedin yanında bir süre durup, bira içtik ve plan yaptık. Cesedi bağ evinin oraya gömecektik ancak sonra yakmaya karar verdik. Cesedin üzerine benzin döküp ateşe verdikten sonra bir süre başında bekledik. Daha sonra ceset tamamen yanmayınca su kuyusuna attık" şeklinde ifade verdi.

- KANLI TOPRAĞI BİLE ALMIŞLAR

Şüpheliler ifadelerinin devamında, Ali Yanar'ı otomobilin bagajına koyduktan sonra iz bırakmamak için yerde bulunan kanlı toprağı da bir çuval içerisine koyarak attıklarını itiraf etti. Şüpheliler, olaydan bir gün sonra yine bağ evine giderek bir gece önce içtikleri içki şişelerini de topladıklarını söyledi. Suç aleti bıçağın ise bir bataklığa atıldığı öğrenildi.

- ATTIKLARI KUYUYU GÖSTERDİLER

Cinayeti itiraf eden şüpheliler yeniden Ilgın’a götürülerek Ali Yanar'ın öldürüldüğü yeri ve atıldığı su kuyusunu gösterdi. Yanar'ın nasıl öldüğünü, nasıl yakıldığını ve hangi su kuyusuna atıldığını Cumhuriyet Savcısı ve polislere gösteren şüpheliler, yer göstermede de suçu birbirlerinin üzerine attı. Hasan M, yer gösterme sırasında kendisinin Kerim'e, 'Yakmaya ne gerek var. Şuraya gömelim' dediğini ancak Kerim'in kendisini dinlemediğini ileri sürdü. Hasan M, cesedi yakarken kendisinin de kolundan yaralandığını belirtti.

- CESETİ DIŞ YÜZEYİ YANMIŞ

Söz konusu kuyuya inen Konya Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, cesedi bir halata bağlayarak yukarıya çekti. Bir kısmı yanmış ve çürümeye başlamış olan ceset, otopsi için Konya Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Polisteki sorguları tamamlanan her iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.