Konya'daki meslek liseleri harıl harıl maske üretiyor

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de tehdit eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile verilen ulusal mücadelede Konya’daki bazı okullar ile halk eğitim merkezleri sağlıklı bir dünya için seri olarak maske üretimi yapıyor.

Konya'daki meslek liseleri harıl harıl maske üretiyor

Koronavirüs ile yapılan mücüdelede sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere dışarı ile teması olan herkesin maske kullanmasının önemine vurgu yapılıyor.

Bu ihtiyaçtan hareketle Konya’daki meslek liseleri tarafından üretimi yapılan el ve yüzey dezenfektanları ve sıvı sabunun yanı sıra bazı bazı okullar ve halk eğitim merkezleri de seri olarak maske üretiyor.

Bugün itibariyle Selçuklu, Meram, Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın, Ereğli, Doğanhisar ve Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezleri ile Akşehir Nasreddin Hoca MTAL, Akşehir Bilim Sanat Merkezi, Karapınar Cumhuriyet Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Ereğli Yunus Emre MTAL, Beyşehir MTAL, Doğanhisar Başköy Şehit Ufuk Başarı Ortaokulu, Seydişehir Leman Kadir Parıltı MTAL, Selçuklu Öztekinler MTAL, Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen MTAL ve Selçuklu Bilim Sanat Merkezinde haftada toplam 130 bin adet koruyucu maske, 3.500 adet cerrahi maske ve 900 adet tıbbi maske üretimi gerçekleştiriliyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Müdürlük olarak verdiğimiz bu sosyal ve ulusal mücadeleye katkı sunan okul ve kurumlarımızın yönetici ve öğretmenleri başta olmak üzere üretimlerin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, en kısa sürede ülkemizin ve bütün dünyanın sağlıklı günlere kavuşmayı diliyoruz." denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.