Konya'daki meslek liseleri sağlıklı bir dünya için fabrika gibi üretim yapıyor

Konya'daki meslek liseleri, küresel koronavirüs salgınına karşı Türkiye'nin ulusal mücadelesi çerçevesinde adeta fabrika gibi çalışarak dezenfektan ve sabun üretimi yapıyor.

Konya'daki meslek liseleri sağlıklı bir dünya için fabrika gibi üretim yapıyor

Ülkemizin bütün dünya ile eş zamanlı olarak mücadele ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesine sebep olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele etmenin etkin yolunun hijyen kurallarına uygun yaşamak olduğu sürekli ifade ediliyor.

Bu aşamada el temizliği ve sürekli kullandığımız alanların dezenfekte edilmesi, mücadelede alınacak önlemlerin başında geliyor.

Ülkemizin bugünleri sağ salim atlatabilmesi ve hayatın tekrar normale dönmesi için tüm kurum ve kişilerin üzerine düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getirmesi gerektiği düşüncesiyle Konya’daki meslek liseleri de büyük bir gayretin içerisinde şehre ve ülkemize hizmet ediyor.

Bugün itibariyle Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ilgın Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplam bazda haftada 87 bin litre yüzey dezenfektanı, 90 bin litre el temizleme solüsyonu ve dezenfektanı ve 2 bin litre sıvı sabun üretimi yapıyor. Bu okullardan Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Seltem”; Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de “Kuğu” markaları ile üretimlerini gerçekleştiriyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Ülke olarak verdiğimiz bu sosyal ve ulusal mücadelede meslek liselerimizin yönetici ve öğretmenleri başta olmak üzere üretimlerin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, en kısa sürede ülkemizin ve bütün dünyanın sağlıklı günlere kavuşmayı diliyoruz." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.