Konya’daki pastaneci cinayeti! 45 yıl hapis cezası aldı

Konya’da geçen yıl meslektaşı pastaneci Bekir Öztürk'ü (52) tabanca ile öldürdüğü ve iki oğlunu yaraladığı iddiasıyla yargılanan Yakup A. (29), 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya’daki pastaneci cinayeti! 45 yıl hapis cezası aldı

Olay, geçen yıl 12 Kasım'da Güneysınır ilçesine bağlı Mevlana mahallesindeki iş merkezinde meydana gelmiş, pastane sahibi Bekir Öztürk ile karşı komşusu olan meslektaşı Yakup A. arasında tartışma çıkmış, kavgaya dönüşen olayda, Bekir Öztürk öldürülmüş, oğulları Mesut (28) ve Enes Öztürk'e (26) yaralanmıştı.

Olayın ardından çalışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yakup A'nın gidebileceği adreslere operasyon düzenlemiş, Hatunsaray Mahallesi'ndeki bir evde saklanan Yakup A, 4 gün sonra suç aleti tabancayla polise teslim olmuştu.

- 45 YIL HAPİS CEZASI

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanan Yakup A. son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık ile Öztürk ailesi ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, son savunmaların ardından kararını açıkladı.

Heyet, Yakup A'yı, Bekir Öztürk'ü kasten öldürdüğü gerekçesiyle 25 yıl, iki oğlunu da kasten yaraladığı gerekçesiyle 20 yıl olmak üzere toplam 45 yıl hapis cezasına çarptırdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.