Konya’daki pazaryerlerinde koronavirüs önlemleri hiçe sayılıyor

Vaka artış hızıyla Türkiye genelinde ilk 7 şehir arasında ilk sıralarda yer alan Konya’daki pazaryerlerinde maske ve sosyal mesafe kuralına büyük ölçüde uyulmuyor. Pazarcıların çoğunda maske bulunmazken, vatandaşların bazılarının da maskeyi çenesinin altında bulundurduğu görülüyor.

Konya’daki pazaryerlerinde koronavirüs önlemleri hiçe sayılıyor

Konya, son dönemde vaka artış hızıyla dikkatlerin çevrildiği şehirlerin başında geliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği bilgilere göre; en çok vaka artışı olan iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa…

Ve Bakan Koca başta olmak üzere ilgililerin tamamı, virüsün yayılmasının önüne geçmek için üç temel kural; maske, sosyal mesafe ve temizliğe özen gösterilmesini istiyor.

KONYA’DAKİ PAZARYERLERİNDE ÖNLEMLER HİÇE SAYILIYOR

Uyarılara rağmen, Konya’da hala maskenin uygun şekilde takılmadığı, sosyal mesafe kuralının da ihlal edildiği görülüyor. İhlalin gerçekleştiği yerlerin başında da pazaryerleri geliyor.

Pazarcıların bazılarının maske takmadığı, bazılarının maskeyi çenesinin altına taktığı ve mesafeyi korumadıkları fotoğraf karelerine yansıyor.

NE MASKE NE MESAFE!

Alışveriş için pazara gelen vatandaşların da aynı şekilde sosyal mesafeye dikkat etmedikleri ve maskeyi uygun şekilde takmadıkları görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.