Konya’dan ‘koronavirüse karşı küflü peynirli yağ somunu tüketin’ önerisi

Konya’da etliekmekten sonraki en önemli lezzetlerden biri de yağ somunudur. Özellikle küflü peynirle yapılan bu lezzet son dönemde yine büyük ilgi görüyor. Dedesinin 81 yıl önce başladığı mesleği devam ettiren Hakan Şendağlı, “Herkes bilir ki küflü peynirin faydaları saymakla bitmez. Bünyesindeki vitamin ve mineraller ile vücut direncini artırır. Koronavirüs salgınının giderek büyüdüğü günümüzde bağışıklığı güçlendiren küflü peyniri tüketmekte fayda var. Herkese bugünlerde şiddetle bu lezzeti tavsiye ediyor

Etliekmek ve fırın kebabından sonra Konya’nın en önemli lezzetlerinden biridir yağ somunu.

En çok sabah kahvaltılarının vazgeçilmez tadı olan yağ somunu son dönemde yine büyük ilgi görüyor.

Tarihi Etliekmek ve Yağ Somuncusu Sahibi Hakan Şendağlı, Tarihi Mahkeme Hamamı yanında bulunan iş yerinde, bu lezzeti kuşaktan kuşağa günümüze taşıyor.

1939 yılında dedesinin başladığı mesleği devam ettiren Şendağlı, küflü peynir ile yapılan yağ somununun tadına doyum olmaz bir lezzet olduğuna dikkat çekti.

“KORONAVİRÜSE KARŞI KÜFLÜ PEYNİRLİ YAĞ SOMUNU TÜKETİN”

Bu lezzeti sağlayan malzemenin küflü peynir olduğunu ifade eden Şendağlı, “Herkes bilir ki küflü peynirin faydaları saymakla bitmez. Bünyesindeki vitamin ve mineraller ile vücut direncini artırır. Atalarımızın, dedelerimizin bir dönem toprak altında muhafaza ederek küp içinde muhafaza ettikleri küflü peynir koruyucu aşıdır. İçindeki probiyotik bakteriler, bağırsak florasını kuvvetlendirir ve iç organların ömrünü uzatır. Koronavirüs salgınının giderek büyüdüğü günümüzde bağışıklığı güçlendiren küflü peyniri tüketmekte fayda var. Herkese bugünlerde şiddetle bu lezzeti tavsiye ediyoruz.” dedi.

Tarihi Etliekmek ve Yağ Somuncusu Sahibi Hakan Şendağlı, etliekmek ve bıçakarasının yanı sıra yağ somunu yemek için Türkiye’nin dört bir yanından gelenler olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.