Konya Emniyet Müdürü Aydın'dan Haber Dairesi canlı yayınında flaş açıklamalar

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Haber Dairesi’nin canlı yayınında Mustafa Tatlısu'nun sorularını cevaplandırdı. Aydın, koronavirüs tedbirleriyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Şehrin asayişiyle ilgili bir sorunun bulunmadığını belirten Aydın, vatandaşlardan Ramazan ayı boyunca da koronavirüs tedbirlerine uymaya devam etmelerini istedi.

Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kent genelinde yürütülen koronavirüs önlemleri çerçevesindeki çalışmalarını Aladdin Bulvarındaki Haber Dairesi canlı yayınında anlattı. 

Mustafa Tatlısu'nun sorularını cevaplandıran Aydın, ilk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Aydın "23 Nisan'ı her yıl coşkuyla kutluyoruz. Ulu Önder Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır. Bu yıl maalesef koronavirüs salgını nedeniyle biraz buruk kutluyoruz. Ancak akşam saat 21:00'de 23 Nisan'ı evlerden kutlayacağız. Nice bayramları daha coşkulu kutlamalar yapmayı temenni ederek herkesi kurallara uymaya davet ediyorum" dedi.

- "Konya'nın genel asayişi çok güzel"

Konya'da göreve başladığı günden buyana şehrin genel asayişinin çok güzel olduğunu hep dile getirdiğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bizim Konya'da asayiş sorunumuz yok. Hele bu zor günlerde, Konyalılar sokağa çıkma yasağına oldukça riayet ediyorlar. Burası 2 buçuk milyon nüfusa sahip bir şehir... İstatistiklere baktığımızda sokağa çıkma sayısının - adli işlem yapılanları söylüyorum- oldukça az olduğunu görüyoruz. Bu da Konyalı hemşehrilerimizin sokağa çıkma yasağına uyduğunu gösteriyor" 

RAMAZAN HAZIRLIKLARI 

Ramazan ayıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Mustafa Aydın, kendisinin şehirdeki ilk ramazan ayını yaşayacağını belirterek, daha önce Konya'daki ramazanların nasıl geçtiğini gerek basından gerekse de seyahatlerinde karşılaştığı tablodan iyi bildiğini ifade etti. Aydın "Konya'da tabiri yerindeyse ramazanda yer yerinden oynayacak biçimde büyük kutlamalar şeklinde iftarlar yapılır, sahura kadar vatandaşlar ibadetlerini yaparlar ve sokakları doldururlar. Ancak koronavirüs tedbirleri nedeniyle maalesef bu sene aynı şekilde ramazanı kutlayamayacağız. Sokak iftarları olmayacak, sahurlarda kimse komşularıyla bir araya gelemeyecek. Bu noktada şunu belirtmeliyim. Konya 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' prensibinin ağır bastığı bir kenttir. Konyalıların bu dönemde yardımseverliklerini daha fazla artıracaklarını değerlendiriyorum. Yardımların ulaştırılması konusunda bizim üzerimize ne düşerse polis olarak göreve hazırız" diye konuştu. 

İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde bakanlıktan gelen bir yazı ve Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın talimatıyla şehirde sokakta yaşayan olup olmadığı konusunda bir araştırma yaptıklarını anlatan Mustafa Aydın, polisin yaptığı kontrollerde sokakta yaşayan hiç kimseye rastlanmadığını kaydetti. Aydın "Ne mutlu, Konya'da sokakta yaşayan bir kişi bile bulmadık. Bu da şunu gösteriyor: Konya'da eğer bir kimsenin sıkıntısı varsa vatandaşlarımız kendi aralarında ona yardım ediyor. Bunun mübarek Ramazanda da aynı şekilde de devam edeceğine inanıyoruz" dedi. 

- ''Drift atanları affetmeyeceğiz'' 

Konya'da plakalarını kapatarak drift atanlarla ilgili çok ciddi çalışma yürüttüklerini belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Tabi plakayı kapatmak, aracı yok etmek anlamına gelmiyor. Bu tür faaliyette bulunmak isteyenler şunu unutmasın: Bizim her yerde gözümüz var. Gezdikleri yerdeki vatandaşlarımız da bizim gözlerimiz. Bize bir şekilde ulaşıyorlar. Vatandaşlarımızın sayesinde de onları kısa sürede yakalayacağız ve bu tür faaliyetleri asla affetmeyeceğiz. O kişiler bilsin. Kentin büyük kısmını kameralarla donattık. Trafiğin birinci öncelikli olduğu bir ilde yaşıyoruz. Konya'da 7 ana güzergahımız var ve bu güzergahları karşılıklı olarak tuttuk. Şehir içinde 125 noktada uygulama yapıyoruz. Toplam bin 950 personelimiz il merkezinde görevlidir. Şehir genelinde 2 bin 400 personelimiz görev yapıyor. Tabiri caizse kuş uçurtma düşüncemiz yok"

Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kullanımıyla birlikte bazı kendini bilmezlerin çıkarak suç işlemeye kalkıştığını ifade eden Aydın, şüphelileri çok kısa sürede yakaladıklarını kaydetti. Aydın "Trafik terörü, terörle mücadele va Narko Terör bizim kırmızı çizgilerimizdir. Vatandaşlarımızın müsterih olsunlar. Virüsle mücadelede de sağlık personelimizin yoğun çabası, vatandaşlarımızın bize verdiği destekle başarıya ulaşacağız ve bu dönemi asgari zararla atlatacağız. İnşallah Ramazan bayramını coşkuyla kutlayacağız" dedi.

Konya polisinin iletişim araçlarını ve sosyal medyayı iyi bir şekilde kullandığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, gelen talepleri değerlendirerek, çocukları evlerinde 'doğum günü' vesilesiyle ziyaret ederek mutlu etmeye çalıştıklarını kaydetti. 

RAMAZAN MESAJI 

Konyalı vatandaşlardan Ramazan boyunca da koranavirüs tedbirlerine karşı uyumlarını sürdürmelerini isteyen İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın "Sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde sosyal mesafe kuralına dikkat edelim. Fırınlarda yoğunluk oluşturmayalım, pazarlarda sosyal mesafemizi koruyalım. Konyalı vatandaşlarımızın Ramazan aylarını kutluyorum." dedi.

Yayının sonunda Haber Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu, son 1 ay içerisinde babası, halası ve kayınpederini kaybeden İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'a başsağlığı diledi. Aydın da "Başta siz olmak üzere tüm Konyalı hemşehrilerime Allah razı olsun diyorum. Onların duaları bizleri ayakta tuttu. Çok sayıda hatim indiler. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Youtubewww.youtube.com/HaberDairesi

Facebookwww.facebook.com/HaberDairesi

Twitterwww.twitter.com/HaberDairesi

Instagramwww.instagram.com/HaberDairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.