Konya Huzurevi yakınlarındaki yangın havai fişekten çıkmış! 23 hektar çalılık alan yandı

Konya Huzurevi arkasında dün gece yangın çıkmış ve geniş bir alanda etkili olmuştu. Yangının atılan havai fişekten çıktığı ve 23 hektar çalılık alanın yandığı belirlendi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ''Yangın söndürüldü. Asıl kötü olan ve son zamanda gündemde olan izinsiz, mahalle ortalarında havai fişek atılmasıdır." dedi.

Konya Huzurevi yakınlarındaki yangın havai fişekten çıkmış! 23 hektar çalılık alan yandı

Gece saat 21.30 sıralarında Meram ilçesi Köyceğiz Mahallesi'ndeki huzurevi arasında yaşanmıştı olay.

Yakınında ormanlık alan bulunan boş arazide kuru otların yandığını fark eden çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürdü. Yapılan incelemede yangının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce havai fişek atılması sonucu çıktığı belirlendi.

Olay yerinde incelemede bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 23 hektar alanın tahrip olduğunu belirterek, ''230 bin metrekare büyüklüğünde bir alan. Kısa bitki örtüsünden oluşmasından dolayı ve rüzgarın da etkisiyle alevler hızla yayıldı. Ancak şu an yangın söndürüldü. Asıl kötü olan ve son zamanda gündemde olan izinsiz, mahalle ortalarında havai fişek atılmasıdır." dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.