Konya İl Müftüsü Poçanoğlu’dan Haber Dairesine özel Ramazan açıklaması

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Haber Dairesinin Ramazan Özel programına konuk oldu. Tarihin nadir gördüğü bir Ramazanı idrak edeceğimizi belirten Poçanoğlu, “Bu Ramazanda evlerimizi mescide dönüştürelim” dedi.

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, On bir ayın sultanı Ramazana ilişkin Haber Dairesine özel açıklamalar yaptı.

Dünyayı saran koronavirüs nedeniyle tarihin nadir gördüğü bir Ramazanı idrak edeceğimizi belirten Poçaoğlu, “Ramazan bereket ayıdır, Kuran ayıdır. Ramazan ayı, Kuran-ı Kerim’in indirilmesi ve Kadir Gecesini içinde barındırması açısından çok önemlidir.” dedi.

“EVLERİMİZİ MESCİDE DÖNÜŞTÜRELİM”

“Hüzünlüyüz. Ama Müslüman, her şartta İslam’ın emirlerini yerine getirendir.” diyen Poçanoğlu, “Evlerimizi bir mescide dönüştürelim. Çokça Kuran-ı Kerim okuyalım.  Bilmeyen varsa onların öğrenmesi için gayret edelim. İbadetlerimizi evde cemaatle yapalım. Teravihleri devam ettirelim.” diye konuştu.

“RAMAZAN İNFAK AYIDIR, SADAKA-İ FITIR VE ZEKATLARIMIZI VERELİM”

Ramazan ayının aynı zamanda infak ayı olduğuna vurgu yapan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Fakur-fukaradan haberdar olalım. Yemeğimizi paylaşalım. Sadaka-i fıtır ve zekatlarımızı bekletmeden verelim. Böylece Ramazanın bereketini hep birlikte hissedelim.” dedi.

SOSYAL MEDYA AĞIRLIKLI PROGRAMLAR İCRA EDİLECEK

Bu Ramazan’da Diyanet İşleri Bakanlığının programlarının yanı sıra İl Müftülüğü olarak özellikle sosyal medya ağırlıklı programlar icra edeceklerini ifade eden Poçanoğlu şunları kaydetti:

“Ramazan başladığı gün imsak vaktinde Tarihi Kapu Camiinden mukabele programımızı başlatacağız. Her imsak vakti girdiğinde sosyal medya hesaplarımızın tamamından yayınlanacak. Son gün de hatim duasıyla sona erecek. Kardeşlerimiz de hatimlerini yapsınlar ve bize hem sosyal medya hem de imamlarımız aracılığıyla ulaşsınlar. Duaları Diyanet İşleri Başkanlığımızca yapacağız.”

Ayrıca Kapu Camii kürsüsünden her gün yarım süreli günde iki vaaz programı yer alacağını dile getiren Poçanoğlu, “Başta aziz milletimiz olmak üzere İslam Aleminin, ülkemizin sağlık ve afiyeti için çalışan sağlık personelimizin, güvenlik kuvvetlerimizin, bütün hastalarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu mübarek ayın afiyet, bereket ve adaletin yer yüzünde hakim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını, bizleri daha nice bayramlara kavuşturmasını Rabbimizden niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.  

 

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.