Konya İş Kurumu’ndan Sağlık Bakanlığına işçi alımı duyurusu

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Sağlık Bakanlığına daimi işçi alımına ilişkin başvuruların şahsen alınmayacağını açıkladı. İşte Keleş’in başvuruya dair ayrıntılı açıklaması.

Konya İş Kurumu’ndan Sağlık Bakanlığına işçi alımı duyurusu

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Sağlık Bakanlığına alınacak daimi işçi talebine ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bildiğimiz üzere, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de olası riskleri önlemek, hastalığın yayılmasına mani olmak amacıyla birtakım önlemler alınmıştır.

Bu kapsamda; Sağlık Bakanlığına alınacak daimi işçi taleplerine İl Müdürlüğümüzden başvuru sırasında oluşacak kalabalık ortamlar alınan tedbirlerin sonuçsuz kalmasına neden olacağından, söz konusu taleplere (Temizlik Görevlisi, Kılinik Destek Elemanı (Hastane) ve Güvenlik Görevlisi (Silahsız)  mesleklerinde)  başvurularını; esube.iskur.gov.tr, e-devlet adresi üzerinden veya Alo 170 hattı üzerinden yapabileceklerdir. İl Müdürlüğümüz ve Hizmet Merkezlerimizden şahsen başvuru alınmayacaktır.

Ancak talep bölge, il veya ilçe düzeyinde açılmış ve iş arayan (başvuruda bulunan kişi) o bölge, il veya ilçede ikamet ettiği halde başvuru tarihleri içerisinde (26-30 Mart) adresini aynı bölge, il veya ilçe içinde değiştirmesi durumunda sistem başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan aday olarak kontrol sağlayacak ve başvuruyu kabul etmeyecektir.

Bu durumda, e-devlet üzerinden alınacak Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Bilgisi Sorgulama raporuyla Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze veya Akşehir, Beyşehir, Ereğli veya Seydişehir Hizmet Merkezlerinden birine başvuruda bulunması gerekmektedir. Talebe başvuru süresi içerisinde ikametgâh adreslerini başka ile veya ilçeye kaydıranların başvuruları kabul edilmeyecektir.  

Vatandaşlarımızın ilan edilen başvuru yollarını (esube.iskur.gov.tr, e-devlet adresi üzerinden veya Alo 170 ) kullanarak işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Başvuru tarihi 26-30 Mart 2020’dir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.