Konya İtfaiyesi kayıp üniversite öğrencisini arama çalışmalarına katılacak

Tunceli'de 11 gün önce kaybolan ve halen bulunamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları sürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri de çalışmalara katılmak üzere Tunceli'ye gitti.

Konya İtfaiyesi kayıp üniversite öğrencisini arama çalışmalarına katılacak

Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan ve ailesinin 6 Ocak'ta İl Emniyet Müdürlüğüne kaybolduğuna ilişkin yaptığı başvuru üzerine aranmasına başlanılan Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İntihar etmiş olabileceği üzerinde durulan Doku'nun bulunması için yapılan arama çalışmalarına Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinin yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı personeli, jandarma su altı arama kurtarma dalgıçları, Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) gönüllülerinden oluşan 50 kişilik katılıyor.

Jandarma ve polis dedektör köpeklerinin de destek verdiği çalışmalar, genç kızın yaşamına son vermiş olabileceği değerlendiren Dinar Deresi'nin Uzunçayır Baraj Gölü'ne bağlantı kısmı ile baraj gölünde yürütülüyor.

KONYA'DAN EKİP GİTTİ

Arama kurtarma çalışmalarına Konya Büyükşehir Belediyesi'nden de destek verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri bu sabah Tunceli'ye hareket etti. Ekibi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici uğurladı.

- Olay

Tunceli'de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan haber alamayan ailesi, yaşadıkları Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak'ta İl Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Doku'nun arkadaşlarıyla görüşen, cep telefonu sinyallerini izleyen polis ekipleri, Doku'yu bulmak için çalışma başlatmıştı.

Genç kızın ailesi de Doku'nun kaldığı öğrenci yurdundaki odasında bir intihar mektubu bulup savcılığa teslim etmişti. Ayrıca daha önce de Doku'nun intihar ettiği değerlendirilen yerde kendisine ait bazı notlar, resmi evraklar ve makas bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.