Konya merkezli 2 ildeki tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda yeni gelişme!

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Ereğli ve Halkapınar ilçeleri ile Adana’da düzenlediği eş zamanlı tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü tutuklandı.

Konya merkezli 2 ildeki tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda yeni gelişme!

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ereğli ve Halkapınar ilçeleri ile Adana’da ‘Teşekkül Halinde 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet’ suçunu işlediği gerekçesiyle bir gurubu takibe almış, teknik ve fiziki takibin ardından 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, Ereğli ve Halkapınar ilçeleri ile Adana’da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapılmış, şüphelilerden 11’i, ekiplerce yakalanmıştı. 

- ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER 

Şüpheliler jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. 

Nöbetçi hakimlik 4 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

- TARİHİ ESER VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Jandarma ekipleri, şüphelilerle birlikte 357 adet tarihi sikke, 484 adet tarihi obje, 14 adet tarihi yüzük, 1 adet tarihi küpe, 3 adet metal arama dedektörü, 1 adet eski eser niteliği taşıyan yazılı eser, 3 adet tarihi işlemeli yüzük taşı, 1 adet hilti ucu, 3 adet av tüfeği, 32 adet av tüfeği fişeği, 2 adet 7,62 mm G-3 fişeği, 1 adet 5,56 mm fişek, 4 adet kuru sıkı tabanca, 5 adet kuru sıkı tabanca şarjörü, 142 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 11 adet cep telefonu, 11 adet sim kartı ve 3 adet hafıza kartı ele geçirmişti.

Soruşturmada ismi geçen 2 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.