Konya merkezli 7 ildeki FETÖ operasyonunda yeni gelişme!

Konya’da yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’nün yeniden yapılanması için çalışma yaptıkları gerekçesiyle geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 22 kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Aralarında bir avukatın da bulunduğu 10 şüpheli tutuklandı, 12 kişi adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Konya merkezli 7 ildeki FETÖ operasyonunda yeni gelişme!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütün yeniden yapılanma içinde olduğu iddiasıyla çalışma başlatılmış, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 9 ay süren teknik ve fiziki çalışma sonrasında geçtiğimiz hafta Konya, Antalya, Ankara, Kastamonu, Yalova, Şanlıurfa ve Aksaray’da, 26 kişinin yakalanması için eş zamanlı baskınlar düzenlenmiş ve şüphelilerden 22’si gözaltına alınmıştı.

FETÖ'den ihraç edilen ya da eşleri tutuklanan kişilere topladıkları himmet paralarıyla maddi, gıda ve hukuki yardım sağladıkları öne sürülen, aralarında avukat da bulunan 22 kişi, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. 

Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye gönderilen şüphelilerden, aralarında bir avukatın da bulunduğu 10’u tutuklandı.

12 kişi ise adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.