Konya Mobilyacılar Odası, Ahşap Dekoratif Hediyelik ve Oyuncak Kursu açtı

Konya Mobilyacılar Odası, ara eleman yetişmesine yönelik olarak düzenlediği kurslara bir yenisini daha ekledi. Ahşap Dekoratif Hediyelik ve Oyuncak Kursu açılışı yapıldı.

Konya Mobilyacılar Odası, Ahşap Dekoratif Hediyelik ve Oyuncak Kursu açtı

Açılışa, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, İŞKUR Müdürü Emrah Keleş ve çok sayıda davetli katıldı.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Mobilyacılar Odası’nın, açtığı bu tür kurslarla ara eleman yetiştirmesine öncülük ettiğini belirtti, “Örnek çalışmalarından dolayı Mobilyacılar Odası Başkanımız Mehmet Günbaş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN GÜNBAŞ: 12 KURSİYER, 200 SAAT EĞİTİM GÖRECEK 

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş ise “Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemde Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) ile başarılı bir şekilde tamamlamış olduğumuz özellikle istihdama yönelik kurslarımızda, sanayimizde ara eleman yetiştirme hedefine ulaştık. Kısa adı Hayata Fırsat olan proje kapsamında istihdama yönelik 6 adet meslek kursu düzenlenmiştir. Yeni normalleşme kararlarından sonra maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek Odamız, İŞKUR, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açmış olduğumuz 200 saatlik dekoratif ahşap süsleme kursuna başlamış bulunmaktayız. 12 kursiyerimiz, sosyal mesafe kuralına uyarak, alanında uzman el sanatları bölümü eğitmeni Yasemin Akın’dan 45 gün boyunca ahşapla ile ilgili eğitim alacaklar. Eğitim merkezimiz bu kurstan sonra da yeni kurslara ev sahipliği yapacak. Eğitim merkezimizi ahşabın sanata dönüştüğü merkez haline getirmek istiyoruz.” dedi.

Katılımcılar daha sonra kurs alanını gezdi ve ilgililerden bilgi aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.