Konya Mobilyacılar Odasından 'Ahilik Fuarı'na güçlü katılım

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde Türkiye’de ilki yapılan  Uluslar arası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesine güçlü bir katılım sağladı. Başkan Mehmet Günbaş, katılımcılara ve Mobilyacılar Odası standı ziyaretçilere teşekkür etti.

Konya Mobilyacılar Odasından 'Ahilik Fuarı'na güçlü katılım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde Türkiye’de ilki yapılan  Uluslar arası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi tamamlandı.

Başkanlığını Mehmet Günbaş'ın yaptığı Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası da organizasyona güçlür bir katılım sağladı. Ahilik geleneğini canlandırmak için kurulan oda standında 80-130 yıl önce kullanılmış tarih kokan antika mobilyalar, 60-70 yıl önce mobilya ve ahşapta kullanılan el alet ve ekipmanları yer aldı. Odanın günümüze kadar yaptığı faaliyetlerin sinevizyonla anlatıldığı stanttaki ahşap torna ve  ahşap yakma takım tezgahlarına protokol üyeleri ve ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Diger taraftan geçtiğimiz günlerde tamamlanan Uluslararası Çalışma örgütü (İLO) ile 2. etabı tamamlanan, geçiçi koruma altındaki Suriyeliler ve ev sahibi toplulukları kapsayan, bin 272 saat süren satış görevlisi ve diksiyon, mobil döşeme kesim elemanı ve ahşap montaj elemanı mesleki eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından verildi.

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "4 gün boyunca odamızın standını ziyaret ederek bizleri onurlandıran başta Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan olmak üzere, Ticaret Bakan Yardımcımız Rıza Tuna Turagay, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı ve THK Başkanı Cenap Aşçı, KonyaValisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Uusta, Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, İlçe Belediye Başkanlarımız, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Birol Terzi, siyasi partilerin ilçe başkanları, Selçuklu Halk Eğitim Müdürü Erdinç Sarıca, İşkur İl Müdürü Emrah Keleş, Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz, ulusal  ve yerel basın mensupları, oda başkanları ve genel sekreterler ile fuarın Konya’ya alınması noktasında büyük çaba gösteren ve organizasyonda büyük emeği olan Birlik Başkanımız Sayın Muharrem Karabacak ve yönetimine teşekkür ederiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.