Konya'nın asırlık çarşısında koronavirüs kurallarına uyuluyor

Konya’da hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi halk arasında Kadınlar Pazarı olarak bilinen Tarihi Melike Hatun Çarşısında denetimler devam etti. Uygulamada vatandaşlar maske takma ve sosyal mesafe kurallarına uydukları gözlendi.

Konya'nın asırlık çarşısında koronavirüs kurallarına uyuluyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi Konya'da ihtiyaçlarını tamamlamak isteyen vatandaşlar, alışveriş merkezlerine ve pazarlara çıktı.

Konya'da halk arasında 'Kadınlar Pazarı' olarak bilinen Tarihi Melike Hatun Çarşısı'nda da vatandaşlar alışverişlerini yaparken sosyal mesafe ve maske takma kurallarına dikkat ediyor. Çarşıda denetimlerini sürdüren polis ekipleri alışverişe gelip maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayan vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Pazarda esnaflık yapan Mehmet Kaya, devletin aldığı kararlara müşteriler ve esnaf olarak uymaya çalıştıklarını belirterek “Maskelerimizi, eldivenlerimizi takıyoruz. Müşterilere malları kendimiz vermeye çalışıyoruz, sosyal mesafeyi koruyoruz. Pazar başkanımız da bu konuda gerekli önlemleri aldı. Pazar girişlerimize dezenfekte konuldu.

Müşterilerimize alışveriş öncesi ve sonrası kolonya ikram ediyoruz. İnsanlar pazartesiden buyana alışverişlerini hafta içine yaydılar. Çok aşırı kalabalık kargaşa yok” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.