Konya’nın bir bölgesi 100 saattir karanlığa gömülü!

Taşkent… Hadim… Bozkır… Konya’da bu haftanın ilk günlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve sonrasında etkili olan fırtına nedeniyle birçok mahalleye tam 100 saattir elektrik verilemiyor. Karanlığa gömülen bölgede yaşayanlar, cep telefonu hatları da çalışmadığı için oldukça zor durumda… Bölge halkı, “Bugün dördüncü gün! Ne elektrik var ne telefon! Bu çağda adeta burada mahsur kaldık” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Konya’nın bir bölgesi 100 saattir karanlığa gömülü!

Konya kent merkezinde görülmese de hafta başından buyana özellikle kentin güneyindeki ilçeler, kar yağışının etkisi altında kaldı.

Haftanın ilk gününden itibaren etkili olan kar yağışı ve sonrasında başlayan fırtına, bölgede günlük yaşamı olumsuz etkilemiş durumda.

Taşkent, Hadim ve Bozkır’ın hem ilçe merkezlerinde bir, yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı bir buçuk metreyi aştı.

- BÖLGE KARANLIĞA GÖMÜLMÜŞ DURUMDA!

Kar yağışını bereket olarak gören ve bunun mutluluğunu yaşayan bölge halkı, ne yazık ki elektrik kesintisi ve telefon hatlarının çalışmamasından muzdarip...   

100 saattir mahallelerinde elektrik olmadığından şikayet eden bölge halkı, “Ne telefon var, ne de elektrik var! Adeta evlerimizde mahsur kaldık. Hangi devirde yaşıyoruz? Artık tahammül edilmez sınırlardayız. Yollarımız kısa sürede açıldı. İlçe merkezine ya da şehir merkezine gidip gelinebiliyor. Ancak elektrik ve telefonların kesik olması nedeniyle mağdur durumdayız. Malum bu bölgede yaşayanların çoğu yaşlı insanlar. Karanlığa gömülen evlerde telefonlar da çalışmayınca, şehir dışında yaşayıp anne ya da babasını arayanlar ulaşamıyor. Akıbetleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ulaşamayınca, imkanı olanlar gelip yakınını yerinde görüyor. İmkanı olmayanlara da, gün içinde telefonların çektiği yerlere giden muhtarlardan bilgi alıyor. İlgili kurumların bir an önce bizi karanlıktan kurtarmasını bekliyoruz.” sözleriyle yardım istiyor.  

-MİLLETVEKİLİ SORGUN’DAN AÇIKLAMA

AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Olayın bir doğal bir afet olduğunu ve bu afet sonucunda bölgede 1200 civarında direğin yıkıldığını ve elektrik tellerinin büyük ölçüde hasar gördüğünü ifade eden Sorgun ”Afetin yaşandığı ilk saatlerden itibaren, bölge belediye başkanlarımız, mahalle muhtarlarımız ve Medaş genel müdürlüğümüzle sürekli görüşme halindeyiz. İlk saatlerden itibaren başlayan çalışmalar halan devam etmektedir. Bölgenin coğrafyası zor bir coğrafyadır. Kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu yerler var. Burada kopan teller ve yıkılan direkler mevcut. İlçe merkezlerimizle, yüzde 60 civarında mahallemizin elektriği verilmiş durumda. İnşallah en kısa zamanda diğer mahallelerimizin de elektriği verilecektir. Bütün bu yaşananlar esnasında herhangi bir can kaybımızın olmaması en büyük tesellimiz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden saklasın.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.