'Konya'nın Denizi'ndeki plaj vatandaşlara açıldı

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki Karaburun Plajı hizmete açıldı.

'Konya'nın Denizi'ndeki plaj vatandaşlara açıldı

İç Anadolu'nun en gözde plajı, Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun Plajı… Bir süre kapalı kalan Karaburun, gerekli düzenleme, bakım ve temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine açıldı.

İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaz mevsiminin gelmesiyle dört gözle beklenen Karaburun Plajı'nın hizmete açıldığını belirtti.

Bayındır, "Milli Park sahası içerisinde yer alan Karaburun Plajının sürdürülebilir özelliklerini sağlayarak, aynı zamanda koruma kullanma dengesini de gözeterek, Konya'mızın ayağına denizi getirmiş olduk. Plajda, koronavirüs salgını nedeniyle şezlong ve şemsiyeleri sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirerek, tüm kişisel korunma tedbirlerini aldık.

“AKDENİZ’DE NE VARSA BURADA DA VAR”

Akdeniz plajlarında ne varsa aynısını Konya'mızın ayağına getirdik. Hafta içi ve özellikle hafta sonu İç Anadolu'nun gözdesi olan Karaburun Plajımızda, yoğunluğun olacağını düşünerek dört ayrı noktaya konumlandırılan can kurtaranlarımızla gerekli önlemlerimizi aldık. Bundan sonra geriye halkımızın plajımıza gelerek serinlemesi kalıyor."

Bayındır, Konya ve bölge turizmi için büyük önem taşıyan Karaburun Plajı'na herkesi davet etti.

KARABURUN PLAJINA (BEYŞEHİR GÖLÜ) NASIL GİDİLİR?

Konya'nın güneyinde yer alan Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü’nün güneyinde ve batısında Toros Dağları, doğusunda volkanik Erenler Dağı, kuzeybatısında ise Anamas ve Sultan dağları bulunuyor. Balıkçılığın yapıldığı, yaklaşık 656 kilometrekarelik yüz ölçümüne sahip Beyşehir Gölü çevresinde 3 plaj bulunuyor. En uzun plaj olan Karaburun Plajı Antalya sahillerini aratmıyor. Gölün suyunda serinleyen vatandaşlar, aynı zamanda meşe ormanları arasında kamp yapma imkanı da buluyor.

YOL TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.