Konya'nın en donanımlı 'Pandemi Hastanesi'

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Ek Hizmet Binası, dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını ile mücadelede önemli bir rol üstleniyor.

Konya'nın en donanımlı 'Pandemi Hastanesi'

Koronavirüs salgınının özellikle ilk günlerinde Konya’nın adeta bütün yükünü kaldıran, süreç boyunca tedavi ettiği Kovid-19’lu hasta sayısı ile şehirdeki mevcut ve olası vakaların büyük bir kısmına ev sahipliği yapan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Ek Hizmet Binası, dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını ile mücadelede önemli bir rol üstleniyor. Gerekli tıbbi cihazlarla donatılmış 5 ayrı bloktan oluşan, her bloğun ve yoğun bakım servislerinin sorumluluğunu üstlenen öğretim görevlisi akademisyenlerin de bulunduğu hastanede toplam 161 hekim ile 500’e yakın sağlık ve destek personeli fedakârca görev yapıyor.

Son derece önemli bir sorumluluğu yerine getiren hastanede incelemelerde bulunan ve Hastane Başhekimi Doç Dr. M. Ali Eryılmaz’dan detaylı bilgi alan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle de görev başında olan hemşirelere çiçek takdiminde bulundu.

Hastanenin geniş fiziksel mekânı ile ‘Pandemi Hastanesi’ olarak ilk günden bu yana aktif şekilde hizmet verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç “Şehrimizde henüz koronavirüs teşhisi konulmadan önce her türlü kötü senaryoya karşı hastanemizi hazır hale getirmiştik. 11 adet negatif basınçlı oda, 29 yataklı 3. Basamak ve 6 yataklı 2. Basamak yoğun bakım odaları ve diğer bölümlerden tamamen izole acil servisi ve 226 nitelikli odada 452 yatak ile her alanı etkin bir şekilde kullanılan hastanemiz, donanımlı ekiplerimiz ile birlikte salgınla mücadelemizde şehrimizin en kapsamlı pandemi hastanesi olarak hizmet sunmaya devam etmektedir” dedi. 

Kovid-19 tanısı konmuş ya da olası Kovid vakalarına güncel ilaç tedavilerinin yanı sıra plazma tedavisi ve yüksek akımlı oksijen tedavilerinin de hastanede son derece başarılı bir şekilde uygulandığının altını çizen Prof. Dr. Koç, çok sayıda vatandaşın şifa ile taburcu olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirerek hastane yöneticilerine ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Konya’daki tüm hastanelerde olduğu gibi bu hastanede de tüm koruyucu tedbirlerin üst seviyede alındığını ifade eden Prof. Dr. Koç “Hastalığa karşı verilen topyekûn mücadelede sağlık çalışanlarımız, milletimizin sağlığı ve ülkemizin geleceği adına özverili ve yoğun bir şekilde görev yapmakta bazen haftalarca ailelerinden uzak kalmaktadırlar.  Onların sağlığını korumak belki de bu savaşın kazanılabilmesi adına bizlere düşen en önemli görevler arasındadır. Sağlık çalışanlarımızın tamamının koruyucu donanım konusunda sıkıntı yaşamamaları adına gerekli tüm tedbirler sürecin en başından itibaren hızla alınmıştır. Sağlık Bakanlığımız bu konuda il sağlık müdürlüğümüze yeterince koruyucu ekipman ve malzeme göndermektedir. Hastalardan örnek alınırken bulaş ihtimalini azaltmak için güvenlik kabinleri kullanılmakta bu sayede hastayla direk temas olmadan örnek alınabilmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.