Konya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler

Konya’da geçtiğimiz Kasım ayında 163,8 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. En fazla ihracatın yapıldığı ülkeler ise Irak, Almanya ve Libya oldu.

Konya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler

TÜİK, Konya'nın Kasım ayı ihracat-ithalat verilerini açıkladı.

Buna göre geçtiğimiz Kasım ayında Konya'da 163,8 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. İhracat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre (168,8 milyon dolar) % 3 düşüş gösterdi.

Aynı dönemde 79,7 milyon dolar değerinde ithalat yapıldı. İthalat değerinde bir önceki yılın aynı ayına göre (57,7 milyon dolar) % 38,2 artış yaşandı.

En fazla ihracat Irak'a

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Konya'dan 2019 Kasım ayında en fazla ihracat 20,4 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirildi. Bu ülkeyi 12,1 milyon dolar ile Almanya ve 7 milyon dolar ile Libya izledi.

En fazla ithalat Rusya’dan

2019 Kasım ayında en fazla ithalat ise 13,8 milyon dolar ile Rusya’dan gerçekleştirildi. Bu ülkeyi 13 milyon dolar ile Çin ve 4,3 milyon dolar ile İtalya izledi.  

Kasım ayında Konya'dan yapılan ihracat içerisinde en büyük pay 23,1 milyon dolar değeri ile motorlu kara taşıtlarının motorlarıyla ilgili parça ve aksesuarlarına ait oldu. Bu değeri 11,1 milyon dolar ile pompa, kompresör, musluk ve vana ile 9,7 milyon dolar ile gıda, içecek ve tütün işleyen makineler izledi.

İthalat içerisindeki paylara bakıldığında 17,4 milyon dolarlık değeri ile tahıl ve başka yerde sınıflandırılmamış bitkisel ürünler ilk sırada yer aldı. Bu değeri 6 milyon dolar ile takım tezgahları, 5,9 milyon dolar ana kimyasal maddeler (kimyasal gübre ve azotlu bileşikler hariç) izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.