Konya'nın ilçesinde ilk koronavirüs vakası görüldü!

Virüsün bugüne kadar giremediği Konya'nın Yunak ilçesinde ilk Kovid-19 vakası görüldü. İlçe kaymakamı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Konya'nın ilçesinde ilk koronavirüs vakası görüldü!

Edinilen bilgiye göre, Yunak merkeze bağlı Çayırbaşı Mahallesinde bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. İlçede görülen ilk vaka karantinaya alınırken, tedbirler artırıldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, "Değerli hemşehrilerim, Çayırbaşı Mahallemizde ilk test sonuçlarına göre koronavirüs pozitif çıkan bir vakamız var. İvedi olarak gerekli tedbirler sağlık çalışanlarımız ve kolluk kuvvetlerimiz tarafından alınmıştır. Sizlerden ricamız maske kullanımını ihmal etmeyelim. Gerekli hassasiyeti gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak bazen üzücü görüntülerde görmekteyiz; maskeyi çeneye takmanın, cebinizde taşımanın veya sadece ağzınızın kapanmasının hiç bir faydası yok. Aynı anda ağız ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılmalıdır. Birbirimize lütfen yardımcı olalım gerekli kurallara uymayanları uyaralım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.