Konya'nın isimsiz kahramanları

Konya’ya yaşayan 4 genç, “Şehrin çocukları” adıyla kurdukları sosyal medya grubuyla çocukların hayallerini gerçekleştiriyor. Gençler, “Büyü bozulmasın diye isimlerimiz hep gizli kalacak” dedi.

Konya'nın isimsiz kahramanları

Konya'da yaşları 20 ile 28 arasında değişen, ikisi üniversite öğrencisi, ikisi de özel sektörde çalışan, 4 arkadaş, 6 ay önce bir araya gelerek, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık elbise aldı. Çocukların yüzlerindeki mutluluğu gören gençler, bunun üzerine sosyal medyada "Şehrin Çocukları" adıyla hesap açıp, çocuklara yaptıkları iyilikleri kendi kimliklerini gizleyerek paylaşmaya başladı. Paylaşımları okuyan birçok kişinin katılımıyla büyüyen grup, önce 0-15 yaş arasındaki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşarak, bayramlarda 175 çocuğu giydirdi.

- SIRALARINDA HAYALİNDEKİ HEDİYELERİ BULDULAR

Ardından, sokakta, gördükleri durumu kötü olan çocukların ailelerinden izin alarak ihtiyaçlarını karşılamaya başlayan "Şehrin Çocukları" 4 köy okulunu da onarıp boyadı. Bu okullardan Evliya Tekke İlkokulu'nun 15 öğrencisine boş zarf verip hayallerini çizmelerini isteyen gizli kahramanlar, çocukların hayallerindeki oyuncakları aldıktan sonra gece okula gidip okul sıralarına bıraktı. Sabah sınıfa gelen çocuklar, sıralarında istedikleri hediyeleri buldu. Bu anlar da sınıfa yerleştirilen kameralarla görüntülendi.

- OSMAN'IN MUTLULUĞU

Suriye'deki iç savaş sonrasında İdlip'ten Türkiye'ye göç eden ve trafik ışıklarında mendin satan, 7'inci sınıf öğrencisi Osman El Ahmet (14) ile oturup yemek yiyen gizli kahramanlar, para biriktirip bisiklet almak istediğini öğrenince onun da hayalini gerçekleştirdi. Mutluluğu gözlerinden okunan Osman, "Hava soğuktu mendil satmaya çalışıyordum. Abiler yanıma geldi. Yemek yedikten sonra doğum günümü sordular ancak bilmiyordum. Bir an da masaya pasta getirip doğum günümü kutladılar. Bundan sonra doğum günüm 16 Kasım oldu. Hayalimdeki bisikleti de bir gün sonra mendil sattığım caddeye getirmişler. Süsledikleri bisikleti görünce çok şaşırdım. Abilere şükran miktarını açıklayacak cümle bulamadım" diye konuştu.

- "BÜYÜ BOZULMASIN"

Bugüne kadar 600 çocuğa ulaşan "Şehrin Çocukları", "Büyünün bozulmaması için isimlerimiz hep gizli kalacak. Her sokakta, her caddedeyiz, çocukların süper kahramanları olmak istiyoruz" dedi.

Halit TURAN / Sabah 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.