Konya’nın karanlığa gömülen bölgesinde son durum!

Taşkent… Hadim… Bozkır… Konya’da geride bıraktığımız hafta etkili olan yoğun kar yağışı ve sonrasında başlayan fırtına nedeniyle birçok mahalleye elektrik verilemiyordu. O bölgeler için geçici bir çözüm devreye sokuldu ve jeneratörle elektrik verildi. Bu kez de elektrik akımındaki dalgalanma nedeniyle evlerdeki elektrikli cihazların risk altında olduğu belirtiliyor.

Konya’nın karanlığa gömülen bölgesinde son durum!

Konya’da geride bıraktığımız hafta özellikle kentin güneyindeki ilçeler, kar yağışının etkisi altında kaldı.

Kar yağışı ve sonrasında başlayan fırtına, bölgede günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Taşkent, Hadim ve Bozkır’ın ilçe merkezlerinde bir, yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı bir buçuk metreyi aştı.

- BÖLGE KARANLIĞA GÖMÜLDÜ!

Kar yağışını bereket olarak gören ve bunun mutluluğunu yaşayan bölge halkı, ne yazık ki elektrik kesintisi ve telefon hatlarının çalışmaması nedeniyle mağduriyet yaşadı.  

Bölge halkı, “Ne telefon var, ne de elektrik! Adeta evlerimizde mahsur kaldık. Hangi devirde yaşıyoruz? Artık tahammül edilmez sınırlardayız. Yollarımız kısa sürede açıldı. İlçe merkezine ya da şehir merkezine gidip gelinebiliyor. Ancak elektrik ve telefonların kesik olması nedeniyle mağdur durumdayız. Malum bu bölgede yaşayanların çoğu yaşlı insanlar. Karanlığa gömülen evlerde telefonlar da çalışmayınca, şehir dışında yaşayıp anne ya da babasını arayanlar ulaşamıyor. Akıbetleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ulaşamayınca, imkanı olanlar gelip yakınını yerinde görüyor. İmkanı olmayanlara da, gün içinde telefonların çektiği yerlere giden muhtarlardan bilgi alıyor. İlgili kurumların bir an önce bizi karanlıktan kurtarmasını bekliyoruz.” sözleriyle yardım istedi.  

- JENERATÖRLE GEÇİCİ ÇÖZÜM BULUNDU

Bölgede yürütülen çalışmalarla Taşkent ilçe merkezinin yanı sıra, bağlı bütün mahallelere elektrik verildiği öğrenilirken, Hadim ve Bozkır’da hala karanlığa gömülmüş bölgeler bulunuyor.

Öyle ki, Hadim’in Bolat Mahallesinde hem buzlanma hem de elektrik kesintisi nedeniyle okullar bugün de tatil edildi.

Şimdi o mahalleler için geçici bir çözüm üretiliyor. Hadim’in Gezlevi, Dedemli, Gerez ve Dolhanlar Mahallelerine, belediye ekiplerinin de yardımıyla jeneratörler kuruldu.

Uzun süre mağduriyet yaşayan bölge halkı, geçici süreyle elektriğe kavuşturuldu.

Bu kez de elektrik akımındaki dalgalanmalar nedeniyle evlerdeki elektrikli cihazların risk altında olduğunu belirten vatandaşlar, kısa sürede sorunlarının giderilmesini istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.