Konya polisi kuyumcu soyguncularını nasıl yakaladı? İşte adım adım o operasyon

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Cumartesi günü yaşanan silahlı kuyumcu soygunu sonrası yaptığı çalışmayla takdir topladı. Soyulan iş yerinin güvenlik kamerasının çalışmıyor, soyguncuların kaçtığı aracın plakalarının da kapatılmış olması polisin işini zorlaştırsa da, şüpheliler olayın üzerinden 24 saat bile geçmeden nasıl yakalandı? İşte Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın bizzat yürüttüğü operasyonun ayrıntıları…

Konya polisi kuyumcu soyguncularını nasıl yakaladı? İşte adım adım o operasyon

Konya polisini alarma geçiren ihbar cumartesi günü saat 11.10 sıralarında geldi. İhbarda, merkez Selçuklu ilçesi Dr. Halil Ürün Caddesindeki bir kuyumcuya giren silahlı iki soyguncunun, altın ve paraları alıp kaçtığı belirtiliyordu.

Ekipler hemen alarma geçti. Olay yerine ulaşan ilk ekip, iş yerindeki iki kişi ile görgü tanıklarını dinledi ve diğer ekiplere kaçan soyguncuların eşkal bilgileri ile aracın marka ve modelini verdi. Diğer ekipler de bu yönde çalışma başlattı, çevrede beyaz renkli aracı aramaya başladı.

KAMERALAR ÇALIŞMIYOR, PLAKALAR KAPALIYDI!

Ancak soyguncuların bir an önce yakalanması için polisin işini kolaylaştırabileceklerin büyük bölümünde olumsuzluklar mevcuttu. Soyulan iş yerinin güvenlik kameraları kayıt yapmıyordu ve soyguncuların kaçtığı araç gelin arabası gibi süslendiği için plakaları kapalıydı. Bu aşamada Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kontrolü bizzat ele aldı ve telsiz anonsuyla şehirlerarası bütün yollarda önlem alınması talimatını verdi. İşte bundan sonra soyguncular için çember daraldı.

ŞEHİR DIŞINA KAÇACAKLARDI

İstanbul’dan gelen asker arkadaşı iki kafadar, iki günlüğüne kiralayıp gelin arabası gibi süsledikleri araçla soygunu gerçekleştirecek, olaydan sonra da süsleri söküp şehir dışına çakacaktı. Polis çemberi daraltınca Otogar Kavşağındaki polis ekinini gören iki soyguncu, direksiyonu Ankara yoluna kırdı. Burada da polisin önlem aldığını gören soyguncular, Akyokuş Mevkisine gitti. Ama orada da ekipler vardı. Seyir için gelmiş gibi Konya’yı izleyip, geri dönmek zorunda kalan soyguncular, kendileri için çemberin daraldığını anlayınca, altın ve paraların bulunduğu poşeti gömmeye karar verdi. Paranın bir bölümünü yanlarına alıp diğerlerini Meram’daki bir araziye gömdüler.

Şehir dışına kaçamayacaklarını anlayan iki kafadar, otele de gidemeyince geceyi bir camiye geçirdi. Bu arada polise olay yerindeki görgü tanıklarından biri, soyguncuların kaçtığı aracın arka tamponunda kırık olduğunu, bir değeri de, soygun esnasında birinin diğerine Alparslan ismiyle seslendiğini söyledi.

Sonrasında yakalanmaları uzun sürmedi. Kimlikleri belirlenen iki şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, olayın üzerinden 24 saat bile geçmeden yakayı ele verdi.

Polislere önce altın ve paraları gömdükleri yeri, ardından da olay anında kullandıkları silahları attıkları kuyuyu gösterdiler.

Servet G. (21) ve Alparslan Ç. (22), ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve her ikisi de şimdi cezaevinde…

KONYA POLİSİNE ÖVGÜ

Halkın takdir ettiği Konya Emniyet Müdürlüğünün bu başarılı çalışmasından, bugün Konya Cumhuriyet Başsavcılığının olaya dair açıklamasında da bahsedildi. Açıklamadaki, “Konya İl Emniyet Müdürlüğünün titiz çalışması sonucunda olayı gerçekleştiren şüpheliler yakalanmıştır” ifadesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.