Konya polisi, Şanlıurfa’ya kadar izlerini sürüp 80 yaşındaki kadını dolandıranları yakaladı

Konya’da 80 yaşındaki kadının FETÖ yalanıyla kandırılıp 50 bin TL ve 500 dolarının dolandırılmasıyla ilgili polis adım adım iz sürdü ve şüphelileri kaçtıkları Şanlıurfa’da yakaladı. 4 zanlıdan 3’ü tutuklandı.

Konya polisi, Şanlıurfa’ya kadar izlerini sürüp 80 yaşındaki kadını dolandıranları yakaladı

Merkez Meram ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki H.E.'yi telefonlar arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, yaşlı kadına bilgilerinin FETÖ’nün eline geçtiğini, kimlik bilgileri ile adına kredi çekildiğini söyledi.

KENDİ ELLERİYLE TESLİM ETTİ

H.E.'ye evine bir polis göndereceklerini belirten kişiler, evdeki paraları ona teslim etmesini istedi. H.E. de eve gelen kişiye 50 bin TL ve 500 dolar parayı verdi. Bir süre sonra da dolandırıldığını anlayıp polisi aradı ve şikâyetçi oldu.

KONYA POLİSİ ŞANLIURFA'YA KADAR İZ SÜRDÜ

Şikâyet üzerine harekete geçen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını tespit eden polis, Şanlıurfa'ya kadar iz sürdü. Şanlıurfa'ya giden ekipler, Halil G. (23), Hüseyin K. (21), Müslüm D. (34) ve Bahri G’yi (24) düzenlediği operasyonla yakaladı.

SUÇ DOSYALARI KABARIK ÇIKTI

Konya'ya getirilen ve dolandırıcılık suçundan poliste suç kayıtları olduğu tespit edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Bahri G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 3'ü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.