Konya şehidini uğurladı

Hakurk’ta teröristlerin sızma girişimini engellemek isterken yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak (22), Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Dığrak Mahallesinde, dualarla toprağa verildi. Şehidimizi son yolculuğa binler uğurladı.

Irak Kuzeyindeki Hakurk'ta, dün, üs bölgesinde görevli Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak, teröristlerin sızma girişimini engellemek isterken yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düşen ve cenazesi Van'a götürülen Piyade Sözleşmeli Er Altınayak için bugün Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törenin ardından şehit Altınayak'ın cenazesi, askeri uçakla Konya'ya gönderildi. 

Saat 13.45’te Konya Havaalanına inen uçaktan alınan şehidimizin naaşı, önce Beyhekim Devlet Hastanesi morguna, ardından da kara yoluyla Ilgın ilçesine bağlı Dığrak Mahallesine götürüldü.

Babaevinde helallik alınmasının ardından Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak’ın cenazesi, Dığrak Camisine getirildi.

Şehit babası Mehmet Altınayak ve diğer yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Burada kılınan ikindi ve cenaze namazına müteakip, şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak, dualarla, Dığrak Mezarlığına defnedildi.

Törene; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgenerel Fidan Yüksel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, milletvekilleri ve askeri erkanla birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.