Konya Teknik Üniversitesi 2 yerleşke kurmayı planlıyor

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Kampüs Yerleşim Planlama Komisyonu, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in başkanlığında online olarak ikinci kez bir araya geldi. Toplantıda, Konya Teknik Üniversitesinin Ana Yerleşke Planı ve Konya Teknik Üniversitesi Sanayi Yerleşkesi Planı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Konya Teknik Üniversitesi 2 yerleşke kurmayı planlıyor

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, üniversite arazisinin planlanmasında farklı seçenekleri değerlendirmekte olduklarını söyledi. Yaklaşık 2 milyon metrekare alanın üniversite yerleşkesi için tahsis edildiğini ifade eden Rektör Özçelik, “Ardıçlı bölgesinde, Konya Teknokent’in üst tarafındaki yaklaşık olarak 1 milyon 700 bin metrekare alanda ana kampüs için planlamalarımız yoğun bir hızla sürmektedir. Bu bölgedeki alan biraz engebeli olduğu için inşaat alanı 500 bin metrekare civarında olacak. Sanayinin içerisinde yer alan 250 bin metrekare arazi de Konya Teknik Üniversitesinin sanayide kampüsleşmesi için üniversitemize verilmiş durumda. Yine şehir merkezinde yer alan ve şu an Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin bulunduğu bina da üniversitemize verildi.” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE ETKİNLİĞİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Rektör Özçelik, sanayi içerisinde yer alan kampüs arazisine yönelik planlamalarının devam ettiğini belirterek “Bu arazimizi ağırlıklı olarak sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlar üzerine inşa etmeyi planlıyoruz. Başta, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun bulunacağı, uygulama, araştırma merkezlerimizin yer aldığı, derslik ve laboratuvarların olduğu, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin etkin olacağı alanlarda değerlendirmelerimizi sürdürmekteyiz. Bu konuda makine mühendisliği, metalürji malzeme mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği gibi sanayinin ihtiyaç duyduğu, mezun olduğunda iş bulabildiği bir potansiyelin olduğu, üniversite-sanayi iş birliğinin yapılabilme imkânının bulunduğu fazlaca bölümümüz bulunmaktadır. Planlamalarımıza bu öncelikler çerçevesinde devam etmekteyiz. Burada tabi yerleşkemize son şeklini vermeden önce Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Konya Sanayi Odası Başkanlığı ve Ticaret Odası Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların görüşlerini de alacağız ve buna göre nihai sonucu vereceğiz.” diye konuştu.

Rektör Özçelik’in konuşmasının ardından, KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Eren, Üniversitenin Ana Yerleşke Planı, Sanayi Yerleşkesi Planı ve dünyada önemli üniversitelerin ikonik yapılarını içeren sunum gerçekleştirdi. Toplantı, soru-cevap, görüşlere yer verilmesinin ardından sona erdi.

PLANLANAN YERLEŞKELER İLE İLGİLİ DETAYLAR

Yaklaşık 6 ay önce Ardıçlı bölgesi yakınındaki Fırat Caddesi üzerinde yer alan 1 milyon 700 bin metrekare ve Konya Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan yaklaşık 250 bin metrekare alana sahip arazi kampüs yerleşkesi olarak Konya Teknik Üniversitesine tahsis edildi.

Konya Teknik Üniversitesi Kampüs Yerleşim Planlama Komisyonu tarafından Ardıçlı bölgesindeki araziye ana yerleşke, sanayi içerisinde yer alan ve Ankara karayolu üzerinde bulunan araziye ise sanayi yerleşkesi kurulması yönünde planlamalar devam ediyor.

Ardıçlı Göleti etrafında planlanan ana kampüs içerisinde rektörlük, lisans ve lisanüstü eğitim yapıları (Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Kütüphane), araştırma merkezleri - laboratuvarlar, teknoloji ofisleri, yönetim ve kongre yapıları, barınma yapıları (öğrenci yurtları, konukevi), erasmus merkezi, sosyal tesisler, spor tesisleri ve teknik birimlerin yer alması planlanıyor.

    

Ana kampüste ayrıca eğimli yapı nedeniyle rahat ulaşımı sağlayacak finüküler asansör çalışmaları, öğrencilerin aidiyet duygusu yaşamaları için kentsel mekanlar ve öğrenciler için sosyal donatı alanları inşa edilecek. Ana giriş, Bosna Hersek girişi ve Buzlukbaşı girişlerinin yer alacağı ana kampüs yerleşkesine ulaşım imkanları karayolu ulaşımı (otobüs, dolmuş seferleri) ve tramvay hattı ile sağlanabilecek.

Havalimanı ve Bilim Merkezi yakınında bulunan sanayi kampüsü içerisinde ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ar-Ge ve tasarım merkezi, teknoloji ofisleri, atölye ve laboratuvarlar, sosyo-kültürel tesisler, öğrenci yurtları ve spor tesislerinin yer alması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.