Konya ulaşımında yeni nesil dezenfeksiyon dönemi

Yeni tip koronavirüs ile etkin şekilde mücadele eden Konya Büyükşehir Belediyesi’nin KTO Karatay Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirdiği Kuru Buharlı Dezenfeksiyon Sistemi, toplu ulaşım araçlarında başarıyla uygulandı. Kuru buhar üreten ve el teması olmayan yeni sistemde virüsler yüzde 100’e yakın bir oranda dezenfekte edilebiliyor.

Konya ulaşımında yeni nesil dezenfeksiyon dönemi

Konya Büyükşehir Belediyesi, KTO Karatay Üniversitesi iş birliğinde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında dezenfeksiyon işlemlerinde yeni nesil bir sisteme geçiyor.

Koronavirüsle mücadelede toplum sağlığını korumak için Türkiye’ye örnek olan çalışmalara imza atan Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarında deneme aşamasında olduğu Kuru Buharlı Dezenfeksiyon Sistemini hizmete sunmaya hazırlanıyor.

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ahmet Sami Yılmaz tarafından projelendirilen ve Türkiye’de bir ilk olan Kuru Buharlı Dezenfeksiyon Sistemi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarında kullanılarak olumlu sonuç elde edildi. Sistemin hayata geçmesiyle dezenfekte işlemleri artık el teması yapılmasına gerek kalmadan gerçekleşebilecek.

Uygulandığı yüzeye 10 ila 20 mikron arasında kuru buhar gönderen yeni nesil sistem, yüzeyde gün boyunca oluşan mantarların, bakteriyel ve virüssel organizmaların yüzde 100’e yakın bir oranda dezenfekte edilmesini sağlıyor.

DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI VE SOSYAL MESAFE DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Toplu ulaşım araçlarının dezenfeksiyonunu da düzenli şekilde sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, daha önce duraklar ile otobüs ve tramvayların içerisine dezenfektan kurumları gerçekleştirmişti. Ayrıca, toplu ulaşımda sosyal mesafe denetimleri de titizlikle sürerken; yoğun hatlara anlık takip ile ilave seferler verilerek sosyal mesafe korunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.