Konya Valisi Özkan 7 kişinin öldüğü kazadaki yaralıları ziyaret etti

Konya Valisi Vahdettin Özkan, tarım işçilerinin taşındığı minibüsle TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralananları hastanelerde ziyaret etti. Bu arada hayatını kaybeden 7 kişinin cenazeleri, otopsi sonrası Şanlıurfa'ya gönderildi.

Konya Valisi Özkan 7 kişinin öldüğü kazadaki yaralıları ziyaret etti

Ahmet Okal idaresindeki tarım işçilerini taşıyan 14 M 0891 plakalı minibüs, Yunak ilçesinde Ufuk Demirtaş yönetimindeki 42 P 0171 dorse plakalı tırla çarpışmış, sürücü Okal, Fida, Mehmet, İbrahim, Medine ve Mehmet Okal ile Mehmet Kuş yaşamını yitirmişti.

Tır sürücüsü Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 11 yaralı, çeşitli hastanelere kaldırılmıştı.

VALİ ÖZKAN YARALILARIN DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALDI 

Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın talimatıyla tamamı Şanlıurfalı olduğu öğrenilen tarım işçilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlatıldı.

Kazanın ardından Akşehir Devlet Hastanesi'ne giden Vali Özkan, hastane yetkililerinden yaralıların durumu hakkında bilgi aldıktan sonra hastane bahçesinde bekleyen ölen ve yaralıların yakınlarıyla görüştü.

Bir süre yaralı yakınlarıyla sohbet eden Özkan, "Hekimlerimiz, kazazedeler için seferber oldu. Durumu takip ediyoruz. Cenazelerimiz de Yunak'ta. Onları beraber yolcu edeceğiz. Yetkili arkadaşlarımızın hepsi çalışıyor. Hepinize sabır diliyorum. Vefat edenlerin Allah mekanlarını cennet eylesin. Bu acıyı el birliğiyle atlatacağız. Milletvekillerimiz bölgede. İçişleri Bakanımız da biraz önce arayarak bilgi aldı ve aynı şekilde geçmiş olsun dileklerini iletti." ifadelerini kullandı.

YARALILARIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR 

Kazada yaralandıktan sonra Akşehir Devlet Hastanesine kaldırılan minibüstekilerden 4 aylık Nurcan bebek ile Hilal (11), Hülya (37), Merve (2) ve Derya Okal (1), tır sürücüsü sürücü Ufuk Demirtaş (36), yolcular Birsen (22) ile Zümra Demirtaş (1) ile ismi henüz öğrenilemeyen 3 kişinin tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

CENAZELER ŞANLIURFA’YA GÖNDERİLDİ

Kazada ölen 7 kişinin cenazesi, otopsilerin ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Şanlıurfa'ya gönderildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.