Konya Valisi Toprak’ın 19 Mayıs mesajı

Konya Valisi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin bir mesaj yayınladı.

Konya Valisi Toprak’ın 19 Mayıs mesajı

Vali Toprak mesajında şunları kaydetti:

“19 Mayıs 1919, vatanımızın işgalci kuvvetlerce taksim planlarının yapıldığı bir dönemde, yüzyıllardır hür yaşamış yüce bir millet olarak, kimsenin esareti altında olamayacağımızı, onurumuzla, özgür ve bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdiğimiz mücadelenin ilk kıvılcımının atıldığı gündür. Bu kıvılcımla Kurtuluş Savaşımız fiilen başlamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımı atılmıştır.

“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’le taçlanacak bağımsızlık mücadelesini 19 Mayıs 1919’da başlatmış, Türk Milleti de hürriyetini zincire vurmak isteyen işgal ve çıkar planlarına karşı, büyük ve destansı bir kurtuluş mücadelesi sergileyerek elde ettiği muazzam zaferle, azim ve inancını aynı hedefte birleştirip, yekvücut olarak hareket ettiğinde karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

Milli benliğine sahip çıkan, kendi tarihini, kültürünü bilen ve değerlerini yeni nesillere aktarabilen milletler ilelebet yaşayacaktır. Bunun en büyük ispatı aziz Türk milletinin şanlı tarihidir.

Tarihimiz, milletimize Anadolu topraklarının kapılarının açıldığı Malazgirt Zaferi, bu eşsiz vatan topraklarının artık ebedi Türk yurdu olduğunun tescil edildiği Miryokefalon Zaferi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında kazanılan Kurtuluş Savaşı gibi nice eşsiz zaferle doludur.

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler! Uğrunda can veren binlerce Mehmet’in eşsiz mücadelesiyle kazanılan bu vatan ve Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanet edildi. Sizlerin Ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını bilen, yüksek ideallere sahip bir nesil olarak yetişmeniz dün olduğu gibi gelecekte de Cumhuriyetimizin bekasını güvenceye kavuşturacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, siz sevgili gençlerimizin, Konyalı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.