Konya Valisi Toprak'tan '10 Ocak' mesajı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, yayımladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Toprak "İletişim ve haberleşme alanlarında yaşanan hızlı gelişim ve dönüşümle birlikte bilgiye ve habere erişim kanallarının arttığı ve hızlandığı günümüz dünyasında, basın mensupları; demokratik bir toplumun en başta gelen haklarından olan doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlayarak çok önemli bir görevi icra etmektedir" dedi.

Konya Valisi Toprak'tan '10 Ocak' mesajı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"Gazetecilik, fedakârlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve “toplumsal olaylara ayna tutmak” olan medya, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biridir. 

İletişim ve haberleşme alanlarında yaşanan hızlı gelişim ve dönüşümle birlikte bilgiye ve habere erişim kanallarının arttığı ve hızlandığı günümüz dünyasında, basın mensupları; demokratik bir toplumun en başta gelen haklarından olan doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlayarak çok önemli bir görevi icra etmektedir.

Günümüzde bilgi ve haberlerin en hızlı yayıldığı kanalların başında gelen sosyal medya; hayatımıza sağladığı kolaylıkların yanında yoğun bir bilgi kirliliğine sebebiyet vermesi ve kötü amaçlı kullanıma çok açık olması sebebiyle, oldukça hassas bir noktada bulunmaktadır.

Toplumda fitne ve fesat çıkarmaya yönelik provokasyonların önüne geçmek, bunu amaçlayan odakların emellerine ulaşmalarına mani olmak noktasında basın mensuplarımız; ilkeli, doğru ve tarafsız habercilik anlayışı ile çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar.

Özellikle kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu kapsamda ülkemizde, bölgemizde ve İlimizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde yerel gazetelerin etkin bir rolü bulunmaktadır.

Bununla birlikte İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ve projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de yerel basının katkısı büyük olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde kamuoyunun gözü kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın çalışanlarına teşekkür eder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.