Konya Valisi Toprak'tan kamu çalışanları için flaş talimat! 'Kurala uymayana disiplin işlemi...'

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak imzasıyla Konya’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda, başta zırhlı araçlar olmak üzere kamu görev ve servis araçlarında emniyet kemeri kullanımının arttırılması ve yaygınlaştırılması istenerek, emniyet kemeri takmayan kamu personeli hakkında idari yaptırım kararı ve disiplin işlemi uygulanacağı bildirildi.

Konya Valisi Toprak'tan kamu çalışanları için flaş talimat! 'Kurala uymayana disiplin işlemi...'

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak imzasıyla Konya’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen ‘Emniyet Kemeri Kullanımı’ konulu talimatta şunlar kaydediildi:

“Ülkemizde son yıllarda alınan tedbirler ve yapılan denetimler sonucunda trafik kazalarının önlenmesinde ve meydana gelen ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarında önemli oranda düşüş gözlemlenmiştir. Bu kapsamda yaşanan olumlu tabloyu daha ileri bir noktaya taşımak ve vatandaşlarımıza örnek teşkil etmesi amacıyla özellikle İlimizde bulunan kamuya ait araçlarda emniyet kemerinin kullanımının arttırılması ve yaygınlaştırılması büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 78/1­a ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 150. maddesine göre belirli sürücülerin ve yolcuların, araçların sürülmesi sırasında koruyucu tertibat (emniyet kemeri vb.) kullanmaları yasal olarak zorunlu hale getirilmiş olup, emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolculara aynı Kanun gereğince cezai işlem uygulanacağı hüküm altına alınmıştır.

Bu nedenle; İlimizde başta zırhlı araçlar olmak üzere kamu görev ve servis araçlarında kamu personeli tarafından emniyet kemeri takma zorunluluğuna istisnasız uyulmasını, uymayan kamu personeli hakkında Karayolları Trafik Kanununun 78/1­a maddesi uyarınca idari yaptırım kararı uygulanmasını, kamu görev ve servis araçlarında emniyet kemeri kullanmadığı için idari yaptırım kararı uygulandığı tespit edilen kamu personeli hakkında gerekli disiplin işleminin yapılması ile konunun kurum amirleri tarafından tüm kamu personeline duyurulması gerekmektedir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.