Konya Valisi Toprak'tan 'koronavirüs' açıklaması: Sizsiz olmaz!

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak yaptığı açıklamada, koronavirüsten korunmanın tek yolunun evde kalmak, hijyene özen göstermek ve virüse karşı yuvaları bir kale gibi siper etmek olduğunu belirtti.

Konya Valisi Toprak'tan 'koronavirüs' açıklaması: Sizsiz olmaz!

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, koronavirüs salgınına karşı 'Sizsiz Olmaz' başlığı altında yaptığı açıklamada, koronavirüs ile mücadelede bireysel dikkat ve tedbirlerin her türlü önlemin üzerinde olduğunu söyledi.

Vali Toprak şunları kaydetti:

''Biz Türkiye’yiz biz Konya’yız. Tarihte ne büyük zorları başarmış ne büyük kahramanlıklara imza atmış seçkin bir milletiz.

Konya’mız ülke coğrafyamızın en büyük yüzölçümüne sahip olmakla birlikte yurdumuzun tahıl ambarı, sanayinin eğitimin merkezi, inanç turizminin buluşma noktası, huzurun, kardeşliğin doruk noktası, Selçuklu’ nun payitahtıdır.

Sorumluklarımızın farkında olarak hareket etmek en çokta bize, bu Şehre yakışır. Bir Vali olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanlarımızın, Bilim Kurulunun ve İlimizde oluşturduğumuz birçok komisyonun almış olduğu kararları titizlikle uyguluyoruz.

Ancak bilmemiz gereken; hiçbir önlem, hiçbir karar sizsiz uygulanamaz. Polis, Jandarma ve Zabıta marifetiyle sürekli uyarmak, dışarıya çıkmayın anonsları yapmak, kalabalıkları dağıtmak, kontrol noktalarında ikaz etmek bireysel önlemlerin üzerinde değildir.

Kurallara uymak bizi yarınlara daha sağlıklı olarak hazırlayacaktır. İstikbalimizin bugün sağlıkla ayakta kalanların omuzlarında yükseleceğini hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.

Gelin hep birlikte kurallara uyalım, evlerimizde hijyen kurallarına riayet edip, aramızdaki mesafelere özen göstererek yuvalarımızı virüse karşı birer kale haline getirelim.

Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.