Konya'ya 17 yılda 51 katrilyonluk yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde Konya'ya 51 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

Konya'ya 17 yılda 51 katrilyonluk yatırım

Mevlana Meydanında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde şehre kazandırılan yatırımları anlattı. 

"Son 17 yılda, eski rakamla söylüyorum; Konya’ya 51 katrilyon lira yatırım yaptık, 51 katrilyon" diyen Erdoğan, 8 binin üzerinde derslik inşa ederek 2 yeni devlet üniversitesi kazandırarak, 20 bine yakın yurt yatağı kapasitesi oluşturarak Konya’nın eğitim altyapısını adeta yeni baştan kurduklarını belirtti.

Hem spor karşılaşmaları, hem de önemli etkinlikler için Konya’ya 42 bin kişilik stadyum, ayrıca gençlik merkezleri, yüzme havuzları, spor kompleksleri inşa ettiklerini anlatıan Erdoğan Artık milli maçlarımızın oynandığı statlardan önemli hangisi oldu? Konya Şehir Stadyumu oldu ve buradan da hep galibiyetlerle dönüyoruz. Ve artık Konya gençliği sporu seviyor, spora sahip. Ama dün galiba 2-2 değil mi? ("Evet" sesleri) Şöyle yeniden daha diri bekliyoruz" dedi.

Eski stadyumu Millet Bahçesi yapacaklarını belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Konyalı Bakanımız Murat Bey süratle Belediye Başkanımla el ele verecek. Murat Bey, hazırlıklar tamam mı? Tamam diyor. Hızla inşallah, artık anneler çocuklarını-yavrularını yanlarına alacaklar, millet bahçesinde onlarla eğlenecekler. İnşaatı devam eden ve inşallah seneye açacağımız şehir hastanemiz 1250 yatağı ile ülkemizin en büyük sağlık tesislerinden biri olacaktır. Konya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden nereye çıkardık? 1141 kilometreye çıkardık. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Hızlı tren hatlarıyla Konya’yı Ankara’ya, İstanbul’a, Eskişehir’e bağladık. Karaman hızlı tren hattı bitti, sinyalizasyon çalışmaları tamamlanınca işletmeye açılacak. Bu hattın devamı da Mersin’e, Adana’ya, Osmaniye’ye, Gaziantep’e kadar uzanıyor. Bir başka hızlı tren projesi de; bir taraftan Antalya’ya, diğer taraftan Kayseri’ye kadar uzanacak olan ve Konya’nın merkezinde yer alacağı hattır. Etüt çalışmaları süren bu hattın inşasına da inşallah en kısa sürede başlıyoruz"

Eski Sanayii ve Karatay Sanayisini yeni yerlerine taşıdıktan sonra mevcut yerlerinde büyük bir kentsel dönüşüm başlatılacaığını ifade eden Erdoğan."Mavi Tünel, Konya Ovasının bereketini artıracak, şehrin geleceğini şekillendirecek önemli bir yatırımdır. Ve değerli kardeşlerim; bütün bunlarla beraber tüneli ve barajlarının önemli bir kısmını tamamladık, sulama tesisleriyle ilgili hazırlıklarımız sürüyor.  Bu yatırımlarla yaklaşık 600 bin dekar araziyi sulamaya açmayı hedefliyoruz. Tarıma elverişsiz bir bölge olan Karapınar’da da enerji ihtisas endüstri bölgesi kuruyoruz" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.