Konya’ya Antalya’dan koronavirüs hastası getiriliyor mu?

Günlük 250 ila 300 arasında vakanın ortaya çıktığı Konya’ya, başta Antalya olmak üzere başka illerden hasta getirildiği yönündeki iddialara cevap, birinci ağızdan geldi. Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, ''Kesinlikle başka bir ilden otobüslerle, özel araçlarla hasta transferi yoktur.'' dedi. Koç, Konya’daki hastanelerdeki doluluk oranına da açıklık getirdi, ''Eğer bu hızla giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez'' ifadelerini kullandı.

Konya Şehir Hastanesi’nin ilk hasta kabulü dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya'daki hastanelerde koronavirüs vakaları nedeniyle yoğunluk olduğunu söyledi.

“BİZZAT ACİL SERVİSLERİ GEZDİM”

“Yatak ve yoğun bakım yoğunluğumuz var ama 'yer yok' diye bir şey yok.” ifadelerini kullanan Koç, “Ekibimizle devamlı irtibat halindeyim. Hiçbir hasta hiçbir hastanede 'mağdur oldu, yatırılmadı' diye bir şey duymadım. Bizzat acil servisleri gezdim." diye konuştu.

“BU HIZLA GİDERSE BİR ŞEHİR HASTANESİ DAHA OLSA YETMEZ”

Konya'da salgın sürecinin iyi yönetildiğini belirten Koç, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızdan ricamız, maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Eğer bu hızla giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. O nedenle dikkat etmeliyiz. Biz süreci iyi yönetiyoruz ama vatandaşlarımız dikkat etmezse, yurt dışında gördüğümüz manzaraları inşallah yaşamayız. Şu anda yatak sorunumuz, yoğun bakım sorunumuz yok. Şehir Hastanemizi o nedenle temiz hastane olarak devam ettirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız daha çok dikkat ederse inşallah diğer hastanelerimiz de en kısa sürede normale dönecektir."

KONYA’YA ANTALYA’DAN KORONAVİRÜSLÜ HASTA GETİRİLİYOR MU?

Antalya'daki Kovid-19 hastalarının Konya'ya sevk edildiği iddialarıyla ilgili olarak da açıklama yapan Koç, "Kesinlikle başka bir ilden otobüslerle, özel araçlarla hasta transferi yoktur. Bu tamamen sosyal medyada sağlık sistemimizi veya sağlık yönetimlerimizi zora koşmaya çalışanların uydurduğu bir şehir efsanesidir. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Bütün hastalarımız Konya'dandır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.