Konya’ya bağlanan yol çöktü, trafik kapandı!

Mersin’de yaşanan kuvvetli sağanak sırasında Silifke ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Silifke - Mut kara yolu çöktü. 50 metre uzunluğunda 2 metre derinliğinde çatlak ve yer yer çökme olan yol, araç trafiğine kapatıldı. Mersin-Konya ulaşımı, Gülnar ilçesi üzerinden yapılırken, karayolları ekipleri onarım çalışmalarına başladı.

Konya’ya bağlanan yol çöktü, trafik kapandı!

Meteoroloji'nin 'kırmızı kod' uyarısı yaptığı Mersin'de pazartesi günü başlayan ve aralıksız devam eden yağmur, sabah saatlerinde durdu.

Sel baskınlarının yaşandığı, binlerce dönüm tarım arazisi ile seraların sular altında kaldığı Mersin'de, Valilik tarafından oluşturulan Kriz Masası, hasar tespit çalışmasına başladı.

Kuvvetli sağanak yağışın ardından Silifke ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Kargıcak Mahallesi'nden geçen Konya'ya ulaşımı sağlayan Silifke - Mut karayolunun çatladığı ortaya çıktı.

50 metre uzunluğunda 2 metre derinliğinde çatlak oluşan yol araç trafiğine kapatıldı.

Yolda yer yer de göçükler meydana geldi.

- ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yolun çöken bölümünde bakım - onarım çalışmalarına başlandı.

Çöken yolun içinden geçtiği Kargıcak Mahallesi'nin muhtarı Ali Rıza Öztürk, aşırı yağışlar nedeniyle mahallede heyelan olduğunu belirterek, "Heyelan nedeniyle Mut, Konya, Karama, Mersin ve Antalya'yı bağlayan yolumuzda kayma ve açılma oldu. Gece de yolumuz kapatıldı. Karayolları ekipleri, yolumuza müdahale etti" dedi.

Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri de yolun en kısada sürede eski haline getirilerek, trafiğe açılacağını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.