Konya’ya Fas’tan gelin

Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Özyörük hayatını Faslı Zohra Ettalmoudi ile birleştirdi. Konya ve Ankara protokolü bu anlamlı düğünde buluştu.

Konya’ya Fas’tan gelin

Mustafa-Zehra Özyörük’ün Bizim Ora Kır Düğün Salonundaki düğününe Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhurbaşkanlığı Yerel yönetimler Politikalar Kurulu Üyesi ve Eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Denizli eski milletvekili ve eski Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Abdülcelil Kalem, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Eryilmaz, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal, başhekim yardımcıları, Konya ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden üst düzey sağlık yönetici ve çalışanları, Konya yerel yönetim birimlerinden bürokrat ve teknokratlar, Haber Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu, ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Düğün Kur’an-ı Kerim okunması ve dua ile başladı. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu, üniversite yıllarında ev arkadaşı olan Dr Mustafa Özyörük’ün düğününde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Dr. Özyörük’ün Çankırı, Karaman ve Düzce’de Sağlık İl Müdürlüğü yaptığını hatırlatan Tuzcuoğlu, kendisinin ülke sağlığı için büyük emekler verdiğini söyledi. 

Eski Denizli Milletvekili Bilal Uçar’da çifte mutluluklar diledi. 

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak yaptığı konuşmada dost ve kardeş ülke Fas’tan gelin getirmenin anlamına değindi. Coronavirüs nedeni ile uçuşların yapılamadığını ve bu yüzden gelinin anne-baba ve yakınlarının Konya’ya gelemediği için üzgün olduğunu kaydetti. Ancak tek tesellilerinin kız tarafının ayrıca Fas’ta düğün yapmaları olduğunu ifade etti. Vali Toprak, gelinin ailesine Konya’dan selamlarını ilettiklerini bildirdi. 

Düğün Konya usulü yemekle devam etti. Ancak yemek usulünde koronavirüs nedeni ile zorunlu bir değişiklik yapıldı. Yemek misafirlere ayrı tabaklarda servis edildi. Vali Toprak, “hep birlikte aynı kapta yemek yemek gibi bir geleneğimiz var. Ancak sağlığımız için bundan sonra ayrı kaplarda yemek servisi daha doğru olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.