Konya'ya gelmek için Kenya programını erteledi

Hz.Mevlana’nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine (Şeb-i Arus) yabancı devlet adamları da ilgi gösteriyor. Kenya’nın Ankara Büyükelçisi Emekli Korgeneral Johnson Magoa K. Ondieki ve eşi, etkinliklere katılmak için Konya’ya geldi.

Konya'ya gelmek için Kenya programını erteledi

Mevlana Müzesini ziyaret eden Ondieki ve beraberindeki heyet, akşamda Mevlana Kültür Merkezinde sema programını izledi. Çıkışta açıklamalarda bulunan Ondieki, Konya’ya gelen ilk Kenya Büyükelçisi olduğunu ifade ederek, eşiyle birlikte hafta içinde Kenya’ya gideceklerini, ancak davet üzerine Kenya programını erteleyip Şeb-i Arus törenlerini izlemek üzere Konya’ya geldiklerini söyledi.

"Mevlana ve Konya’yı anlatacağım"

Konuk büyükelçi, sema programını herkesin muhakkak görmesi gerektiğini ifade ederek “Sema ayinini izlediğim esnada hissettiğim duyguları tarif etmem mümkün değil. Kesinlikle mükemmel... Türklerin bu geleneği sürdürüyor olmaları gayet güzel. Bu organizasyonu düzenleyenleri tebrik ediyorum. Bu geleneğin gelecek kuşaklara da aktarılması gerekiyor. Yetkililerin bunu başarıyla yerine getireceğine inanıyorum. Gittiğim her yerde Mevlana’yı, Konya’yı anlatacağım” dedi.

Ondieki daha sonra eşiyle birlikte Mevlana Kültür Merkezindeki ‘Binbir Gün’ isimli Mevlevilikte 18 hizmet sergisini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.