1 milyar lira yatırım yapıldı! Konya’nın bu ilçesinde çiftçinin üretim kapasitesi artacak

Konya Ereğli’de Dünya Bankası destekli devam eden kapalı sulama sistemi projesinde çalışmalar sürüyor. 1 milyar liralık bir yatırım alan Ereğli ovasında çiftçiler, proje tamamlandığında üretim kapasitelerini arttıracak.

1 milyar lira yatırım yapıldı! Konya’nın bu ilçesinde çiftçinin üretim kapasitesi artacak

İvriz yolu üzeri, sol sahil bölgesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, “Toplamda 400 bin dekarlık bir alanda 1 milyar,  eski parayla 1 katrilyonluk bir yatırım. Çiftçilerimizin çok önemsediği bir projeyi hayata geçirmek için yoğun bir çaba içerisinde devam ediyoruz. Bugüne kadar sol sahil bölgesinde yaptığımız işlere baktığımız zaman ana boru hattı inşaatlarında Bin 850 metre CTP cinsi boru hattı inşa edilmiştir. Takviye amaçlı açılması planlanan yer altı su kuyularının yirmi tanesinin delgi işlemleri bitmiştir.” dedi.

1-milyar-lira-yatirim-yapildi-konyanin-bu-ilcesinde-ciftcinin-uretim-kapasitesi-artacak.jpeg

ÇİFTÇİMİZİN KAZANCI ARTACAK

Dursun, ayrıca, 2022 sulama sezonunda Yıldızlı, Gaybi, Sarıca, Belceağaç, Orhaniye, Yıldıım Beyazıt, Aydınlar, Atakent ve Ulumeşe mahallelerinde sulama şebekesi yenilemesinin tamamlanacağını ve yaklaşık 17 bin dekar tarım alanında sulama yenilemesi tamamlanarak çiftçilerin hizmetine açılacağını kaydetti. Zübeyir Dursun, “Adabağ Mahallemizde de sulama şebekesi çalışmaları devam etmektedir. Tabi bir yandan da sağ sahil bölgesindeki projemiz tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah iki büyük projemiz bittiği zaman Ereğli çiftçimizin hem kazanç noktasındaki ve Ereğli’mize katma değer noktasındaki artışa hepimiz inşallah şahit olacağız. Desteklerinden dolayı bölge Milletvekilimiz Sayın Halil Etyemez beye çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

1-milyar-lira-yatirim-yapildi-konyanin-bu-ilcesinde-ciftcinin-uretim-kapasitesi-artacak-001.jpeg

1-milyar-lira-yatirim-yapildi-konyanin-bu-ilcesinde-ciftcinin-uretim-kapasitesi-artacak-002.jpeg

1-milyar-lira-yatirim-yapildi-konyanin-bu-ilcesinde-ciftcinin-uretim-kapasitesi-artacak-003.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.