Başkan Altay 'içimi döküyorum' dedi ve ekledi: 'Bu birlik ve beraberliği bozarsak Konya kaybeder'
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde Bakan Murat Kurum üzerinden başlatılmak istenen tartışmayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya projelerinde gelinen son durumla ilgili açıklamalarda bulunduğu basın toplantısnda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir gazete tarafından “Sözde Konyalı Bakan” yakıştırmasının yapılmasıyla ilgili soruya da cevap verdi.
"Sizinle dertleşmek istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Başkan Altay,
yaklaşık 12 yıldır Konya'ya hizmet ettiğini, bunun son 3 yılında da Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde olduğunu belirtti. Altay "Hatırlarsanız Sayın Cumhurbaşkanımız Mevlana Meydanında beni de yanına çağırarak 'Konya'yı Uğur İbrahim Altay'a, Uğur İbrahim Altay'ı da Konyalılara emanet ediyorum' dedi. Seçim çalışmalarında böyle bir cümleyi başka şehirde söylemedi. Bu Konya'nın ne kadar önemli bir şehir olduğunun göstergesidir. Konyalılar bu emanete sahip çıktı ve büyükşehirler içerisinde en çok oyu Cumhurbaşkanımızın şahsında bizlere vererek teveccüh gösterdi. Bütün Konyalılara teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.
'BİRBİRİMİZ İÇİN DUA ETTİK'
Kendilerinin bu emanete sahip çıkmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Başkan Altay, 3 Mayıs 2018'te Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un o zaman Emlak Konut Genel Müdürü olduğunu ve kendisini Konya'ya davet ettiğini belirterek şunları kaydetti:
"Bir hafta sonu Konya'da ne yapabiliriz diye kendisi ve ekibiyle oturup çalıştık. O gün Mevlana Çarşısının yıkılması, Eski Sanayi'nin taşınması gibi birçok konu konuşuldu. O gün birbirimize dua ettik. O tarihten itibaren uyum içerisinde, gayretli bir şekilde, 'yarın ne olacak acaba, hangi görevlere geliriz' diye düşünmeden Konya'ya hizmet ediyoruz."
'KONYA PROJELERİNDE BÜYÜK GAYRETİ VAR'
Birçok projede olduğu gibi ASELSAN fabrikasının Konya'ya kazandırılması, Teknoloji Enstitüsü Bölgesinin oluşturulması, Mevlana Çarşısı ile Altın Çarşı'nın yıkılarak bölgedeki dönüşüme başlanmasıyla ilgili Bakan Murat Kurum'un büyük gayretine dikkat çeken Başkan Altay, "Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı bölgesindeki proje için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gerekiyordu. Proje için hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'ndaki imzalar toplam 12 günde atıldı" dedi.
Karatay Sanayi ve Eski Sanayi projesiyle ilgili de ilk açıklama yaptıklarında buna hiç kimsenin inanmadığını, ancak işe koyularak bu projeyi de başlattıklarını ifade eden Altay, Elazığ, Giresun ve İzmir'de yaşanan felaketlerin olduğu bir dönemde TOKİ'nin burada 1.2 milyara yakın bir ihale gerçekleştirdiği hatırlattı.
'BU İŞLERDE KOCAMAN BİR EMEK VAR'
Altay konuşmasının şöyle sürdürdü:
"Arkadaşlar, burada birkaç cümleyle geçtiğimiz projelerin gerisinde kocaman bir emek var. Bu emek sadece bana ait değil. Konyalıların hayallerini gerçekleştiriyoruz. Biz iyi bir niyetle Çevre ve Şehircilik Bakanımızla çok iyi bir takım olduk. Merkez ilçelerimizle, 28 ilçemizle diyaloğumuzu görüyorsunuz. Ayrıca Sağlık Bakanımızla, genel başkan yardımcımızla, milletvekillerimizle ve il başkanımızla... Çevre ve Şehircilik Bakanımızla biraz da fazla diyalog halindeyiz. Çünkü belediye işlerimizin yüzde 80-90'ı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ilgilidir. İkimiz de bu şehre daha fazla ne yapabiliriz diye gece-gündüz demeden gayret ediyoruz. Bazen günde 3 sefer, haftada 7 gün görüşüyoruz. Ve inanın hiçbir hesap yapmadan, bir çivi daha fazla çakabilmek için çaba gösteriyoruz. Şehirde olan herkesle el ele olduğumuzu düşünüyoruz. Bu işleri pandemi döneminde yapıyoruz. Belediye gelirlerinin düştüğü bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Sadece 2020 yılında 140 milyon lira olan ulaşım gelirimiz 70 milyona düştü"
'BİRLİK VE BERABERLİĞİ BOZARSAK KONYA KAYBEDER'
Konya'nın yıllardır konuşulan ve mesafe alınamayan projelerinde ilerlemeler kaydedildiğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Bu kadar gayret varken, motivasyonumuzu kaybetmemek için, özellikle bakanlarımızın motivasyonu için biraz nezaketli olmak gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlar, bu birlik ve beraberlik, iddia ediyorum, Konya tarihinin yakaladığı en büyük fırsattır. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Herkes Konya'ya gıptayla bakıyor, şehre ne kadar çok iş yapılıyor diye... Geçtiğimiz günlerde 12 büyükşehir belediye başkanını ağırladık. Onlar da bu yönde ifadelerde bulundu. Beklentimiz biraz nezaket ve biraz zarafettir. Bu birlik ve beraberliği bozarsak Konya kaybeder. Bizim motivasyon için bir şeyler yapmamız gerekirken can sıkıcı şeyler yaparsak sonuç alamayız. Sonuçta marifet iltifata tabidir." diye konuştu.
TOKİ'nin yaptığı en büyük ihalelerden birisinin Karatay Sanayi ve Eski Sanayi'nin taşınması işi olduğunu anlatan Başkan Altay, bu sürecin doğru yönetilmesi gerektiğini ve eldeki fırsatların kaçması halinde geriye dönüp müdahalenin mümkün olmadığını vurguladı.
Altay "Konya 2024'e geldiğinizde şehrin ne kadar çok değiştiğine şahit olacaksınız" dedi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.