Başkan Kavuş yeni toplu konut hamlesini açıkladı! İşte dairelerin peşin ödeme ve aidat miktarları

Konya Meram’da belediye öncülüğünde yeni bir konut yapı kooperatifi projesi hayata geçiyor. Başkan Kavuş, Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin ayrıntılarını açıkladı. İşte farklı tipteki dairelerin peşin ödeme ve aidat miktarları...

Konya'nın Meram İlçesinde belediye öncülüğünde yeni bir konut yapı kooperatifi projesi hayata geçiyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, düzenlediği basın toplantısında yeni toplu konut hamlesiyle ilgili ayrıntıları açıkladı

MERAM'IN İMARINDA ATILIM DÖNEMİ

Son iki buçuk yılın Meram’ın imar çalışmalarında adeta atılım dönemi olduğunu belirten Başkan Kavuş, bu süre zarfında 13 milyon 581 bin 939 metrekarelik alanda 4 bin 423 imar parselin üretildiğini belirtti. Kavuş "Yakın zamanda tamamladığımız toplamda 1 milyon 337 bin 769 metrekarelik Uzunharmanlar, Kalfalar, Tırılırımak ve Muradiye Mahallelerimizde dahil olmak üzere 32 farklı düzenleme sahasında 22 mahallede toplam 20 bin maliki ilgilendiren bir alanda çalışma yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. Öte yandan çalışmalarımızı yürüttüğümüz alan miktarı da 6 milyon 826 bin 913 metrakare.  Ama bu rakamları hiçbir zaman yeterli görmedik. İmar sorununu Meram’ın gündeminden tamamen kaldırana kadar dur durak dinlemeden, çalışmalarımızı 7/24 sürdürerek, soluksuz emek sarfetmeye devam edeceğiz." dedi.  

turgutreis-evleri-konut-yapi-kooperatifi-1.jpg

Meram'da kimlikli ve özgün bir kent hedefine yönelik önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan Kavuş, bu çerçevede Meram’ın MR'ını çekerek Meram Kent Atlası ve Kentsel Tasarım Strateji Belgesi oluşturulduğunu, bu sayede Meram Kentsel Tasarım Rehberinin ortaya çıktığını kaydetti.

mustafa-kavus-basin-toplantisi.jpg

MERAM'DA TOPLU KONUT HAMLELERİ

Belediye öncülüğünde kurulan üç kooperatifi sürekli takip ettiklerini, geçen yılın sonu itibariyle her üç kooperatifte de anahtarların teslimlerine başladıklarını hatırlatan Başkan Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar belediyemiz öncülüğünde hayata geçen kooperatiflerimiz de toplam 444 daire ve 50 dükkanı hak sahiplerine teslim ettik. Aymanas Konut Yapı Koperatifinde 120 daire teslim edildi ve 13 dükkan tamamlanarak sahiplerini beklemeye başladı. Aksinne Konut Yapı Kooperatifinde 144 daire,  Uluırmak Konut Yapı Kooperatifinde ise 180 daire 37 dükkanın anahtarlarını sahiplerine teslim ettik. Bu rakamları vurgulamamın en önemli nedenlerinden biri de 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' düsturu sebebiyledir. Bu rakamlar yakalanan başarıların ve ortaya koyduğumuz performansın istatiksel ispatı niteliğindedir. Özellikle pandeminin etkisiyle tüm dünyanın içinden geçtiği bir darboğazda bu hızla yükselen inşaatlar ve yakalanan bu rakamlar gerçek anlamda bir başarıdır. Bu üç kooperatifte bir diğer başarımız da kullanılan malzemelerden işçilik kalitesine ve modern çizgisine kadar her yönüyle şehrin en güzel siteleri olmalarıdır"

turgutreis-evleri-konut-yapi-kooperatifi-2.jpg

TURGUTREİS EVLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ BAŞVURULARI

Meram'ın yeni toplu konut hamlesi olan Turgutreis Konut Yapı Kooperatifi için de ‘Bismillah’ diyerek çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Kavuş, diğer kooperatiflerdeki aynı kaliteyi burada da yakalamak, hatta geçebilmek amacıyla kolları sıvadıklarını belirtti. 

turgutreis-evleri-konut-yapi-kooperatifi-3.jpg

Başkan Kavuş, yeni toplu konut hamlesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Kapalı- açık otoparkları ve sakinlerine modern, huzur dolu bir yaşam sunacak olan Turgutreis Evleri Meram’ın en büyük Kentsel Dönüşüm Projelerinden biri olacak. 36 bin 500 metrekarelik bir arsa alanı üzerine oturan, 591 konutun ve 1.520 metrekare ticari alanın bulunduğu Turgutreis Evleri’nde 11 bin 637 metrekare yeşil alan bulunuyor."

Kooperatife ön kayıt müracaatlarının 30 Eylül ve 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Kavuş, online olarak da yapılabilecek başvurulara, modern ve huzur dolu bir ortamda, yaşamanın tadına varmak isteyen vatandaşları davet etti. Kavuş "Kentsel Dönüşüm çalışmaları çerçevesinde bölgede yürütülen bu ilk çalışmada 5 farklı büyüklükte daire tipi bulunuyor. Her daireye bir kapalı otopark planlanmıştır. Site içinde bulunan geniş yeşil alanlar ile ailelerin sosyal hayatlarına renk katılması amaçlanmış, çocuk oyun ve spor alanlarının yer aldığı projede site sakinlerinin hayat standartlarını yükseltecek konforlu yaşam alanlarına da yer verilmiş. Proje dahilinde yapılması kararlaştırılan ticari alanlar ile hem Turgutreis Evleri sakinlerinin hem de bölge halkının talepleri karşılanacak geniş park alanları ve sosyal sahalar bölgeye yeni bir hareketlilik ve renk katacak." ifadelerini kullandı. 

turgutreis-evleri-konut-yapi-kooperatifi-4.jpg

TURGUTREİS EVLERİNDE PEŞİN ÖDEME VE AİDAT MİKTARLARI NE KADAR?

Mustafa Kavuş, basın toplantısında Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi'nde yer alan farklı tipteki dairelerin peşin ödeme ve aidat miktarlarını da açıkladı.

İşte dairelerin alan büyüklükleri ile peşin ödeme ve aidat miktarları:

34 adet,  98 m²’lik 2+1 Evler için 31 bin TL peşinat ve 1. 950 TL aidat, 
 
43 adet, 120 m²’lik 2+1 Evler için 39 bin TL peşinat 2.450 TL aidat, 
 
71 adet, 150 m² 3+1 Evler için 49 bin TL peşinat ve 2.950 TL aidat, 
 
77 adet,  168 m² 3+1 Evler için 59 bin TL Peşinat ve 3.450 TL aidat, 
 
63 adet, 183 m²’lik 4+1 Evler içinse 69 bin TL peşinat ve 3.950 TL aidat,

TURGUTREİS EVLERİ NEREDE YAPILACAK?

Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi, Meram'ın en eski mahallelerinden olan Uluırmak'ta Nuraniye Kur'an Kursu'nun karşısında yükselecek.

TURGUTREİS EVLERİ KONUT KOOPERATİFİ ÖN KAYIT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum