Kadınları gezmek için Konya’ya getirip, tecavüz sonrası silah zoruyla fuhuşa zorladıkları iddiası

İnternetten tanıştıkları Özbekistan uyruklu 2 kadına, gezmek için getirdikleri Konya’da tecavüz edip, silah zoruyla fuhuş yaptırdığı iddia edilen iki şüpheli, tutuklandı. Şüphelilerin bir eve kilitlediği iki kadın ise itfaiye yardımıyla kurtarıldı.

İddiaya göre; İstanbul'da yaşayan Özbekistan uyruklu Saıdakhon Matkarimova (33) ve Umıda Juraeva (27) sosyal medya üzerinden Mehmet D. ile tanıştı. Kadınların güvenini kazanan şüpheli, gezdirme amacıyla kadınları Konya'ya davet etti. Kadınların kabul etmesi üzerine ticari taksiyle İstanbul'a giden Mehmet D, iki kadını 8 Ocak günü önceden kiraladığı apart daireye götürdü. Kadınlara zorla tecavüz eden Mehmet D, arkadaşı Azerbaycan uyruklu Ulvi A. ile birlikte silah zoruyla kadınlara fuhuş yaptırdı.

İTFAİYE YARDIMIYLA KURTARILDILAR

Tecavüzlere ve zorla fuhuş yaptırılmaya dayanamayan iki kadın 11 Ocak günü polisi arayarak, merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesinde bulunan bir apart dairede zorla tutulduklarını, daire kapısının üzerlerine kilitlendiğini, kendilerine tecavüz edilip, zorla fuhşa zorlandıkları yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine adrese giden polis Asayiş Şubesine bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kilitli olan kapıyı açamaması üzerine itfaiyeden yardım istedi. İki kadın itfaiye merdiveni ile balkondan alınarak kurtarıldı.

kadinlari-gezmek-icin-konyaya-getirip-tecavuz-sonrasi-silah-zoruyla-fuhusa-zorladiklari-iddiasi-001.jpg

ÜZERLERİNDEN DAİRENİN ANAHTARI, KADINLARIN PASAPORTU VE NOT DEFTERİ ÇIKTI

Kadınların ifadelerine başvuran polis, şüpheli Mehmet D’yi stüdyo dairenin önünde yakaladı. Kadınların 'Ali' olarak bildikleri Ulvi A. ise evinde yakalanarak gözaltına alındı. Akbarov'un adresinde yapılan aramada kadınları tehdit etmek için kullandıkları tabanca ve gelir-giderleri yazdıkları not defteri ele geçirildi. Mehmet D’nin üzerinde ise kadınları kilitlediği dairenin anahtarı ile Umıda Juraeva'nın pasaportu bulundu. Şüphelilerin aynı kattaki yan daireyi de tuttukları, anlaştıkları müşterileri o daireye yönlendirdiği, parayı ise kadınlara vermeden kendilerinin aldığı öğrenildi.

kadinlari-gezmek-icin-konyaya-getirip-tecavuz-sonrasi-silah-zoruyla-fuhusa-zorladiklari-iddiasi.jpg

'İYİ ÇEK, YAKIŞIKLI ÇIKSIN'

İki kadın emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Mehmet D. ve Ulvi A. ise emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyerek, kadınlarla eğlenmek için o daireyi tuttuklarını söyledikleri öğrenildi.

kadinlari-gezmek-icin-konyaya-getirip-tecavuz-sonrasi-silah-zoruyla-fuhusa-zorladiklari-iddiasi-001.jpg

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet D, sağlık kontrolü sırasında kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, 'İyi çek, yakışıklı çıksın' dedi.

Her iki şüpheli de çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe, 'İnsan ticareti, Fuhşa teşvik, aracılık veya zorlama, cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

2a08c3b5811c61912e2155c33a9437db.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.