Kadir Şeker’in kurtardığı kadından sürpriz haber! Birlikte tutuklandığı adamla cezaevinde evlenmiş

Konya’da Kadir Şeker'in kurtardığı Ayşe Dırla, geçtiğimiz aylarda 900 gram eroinle yakalanıp tutuklanmıştı. Dırla’nın, birlikte cezaevine konulduğu Murat Hanlı ile hapishanede evlendiği ortaya çıktı.

Kadir Şeker’in kurtardığı kadından sürpriz haber! Birlikte tutuklandığı adamla cezaevinde evlenmiş

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve tıp fakültesinde okumak isteyen Kadir Şeker, geçen yıl 5 Şubat akşamı Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi'nde yoldan geçerken Piri Reis Parkı'nda, Ayşe Dırla'yı, sevgilisi Özgür Duran ile tartışırken gördü ve müdahale etti. Kadir Şeker, aralarında çıkan arbedede Özgür Duran'ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ömür boyu hapse çarptırıldı. Suçun 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla, ardından Şeker'in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi. Taraf avukatlarının itirazı üzerine karar, Yargıtay'a taşındı. 

kadir-sekerin-kurtardigi-kadindan-surpriz-haber-birlikte-tutuklandigi-adamla-cezaevinde-evlenmis-002.jpg

UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI

Kadir Şeker'in, sevgilisi Özgür Duran'ın elinden kurtardığı Ayşe Dırla ise 29 Kasım'da merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’nde polisin düzenlediği operasyonda, Murat Hanlı ile birlikte otomobilde bebe bisküvisi içine gizlenen 900 gram eroinle yakalandı. Gözaltına alınan Dırla ile Hanlı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

kadir-sekerin-kurtardigi-kadindan-surpriz-haber-birlikte-tutuklandigi-adamla-cezaevinde-evlenmis-001.jpg

BERABER GİRDİKLERİ CEZAEVİNDE EVLENDİLER

Cumhuriyet savcılığı tarafından 2 şüpheli hakkında ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 15 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianame, 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Ayşe Dırla'nın birlikte tutuklandığı Murat Hanlı ile cezaevinde evlendiği ortaya çıktı. Mahkeme kayıtlarında da Ayşe Dırla'nın soyadının 'Hanlı' olarak değiştirildiği, çiftin yargılanmasına devam edildiği öğrenildi. 

kadir-sekerin-kurtardigi-kadindan-surpriz-haber-birlikte-tutuklandigi-adamla-cezaevinde-evlenmis-003.jpg

KIZ KARDEŞİ DE UYUŞTURUCUYLA YAKALANMIŞTI

Ayşe Dırla'nın kız kardeşi de geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda 3 kilo eroinle yakalanmıştı. Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı detaylı çalışmalarda Konya’ya uyuşturucu madde getireceği tespit edilen oto kurtarma çekici olan bir araç takibe alınmış, Narkotik ekipleri şehre gelen araca operasyon gerçekleştirerek yakalamıştı. Araçta hassas burunlu Narkotik köpeği ile yapılan aramada köpek motor kısmına yakın yan bölüme tepki vermişti. Ekiplerin yaptığı aramada ön kaputundaki altına bilenmiş vaziyette 3 kilo eroin ele geçirilmişti. Yakalanan eroinle ilgili araçta bulunan biri kadın 2 kişi gözaltına alınmış, Figen Dırla’nın (33), Kadir Şeker’in şiddet gördüğünü düşünerek kurtarmaya çalıştığı, sonrasında da eroinle yakalanarak cezaevine gönderilen Ayşe Dırla’nın kız kardeşi olduğu belirlenmişti.

kadir-sekerin-kurtardigi-kadindan-surpriz-haber-birlikte-tutuklandigi-adamla-cezaevinde-evlenmis.jpg

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.